Zaterdag, ik tussen 21:02 – 00:00 op VPRO Radio 6

Aanstaande zaterdagavond tussen 21:02 – 00:00 ga ik met VPRO radiomaker Aad van Nieuwkerk en Jan Lagrain, radiomaker van het Belgische Netwaves/Radio Scorpio, praten over vrije muziek, open muziek, Creative Commons muziek.

Check de online programmagids van de VPRO, check het Radio6-blog en lees de aankondiging:

Muziek die je exclusief via het internet kunt vinden; muziek die niet wordt uitgegeven door platenmaatschappijen of muziekuitgevers, maar die door de auteurs zelf wordt gepubliceerd onder een Creative Commons licentie. Veel van dergelijke muziek is te vinden door te surfen vanaf www.creativecommons.nl maar met een beetje zoeken vind je nog veel meer. Zoals op www.jamendo.com, of zoals in het radioprogramma Netwaves op het in Leuven actieve lokale radiostation Radio Scorpio (www.radioscorpio.com/netwaves) uiteraard ook via het web te volgen. We polsen bij Marco Raaphorst, muzikant en Creative Commons-protagonist, en praten met de makers van Netwaves. Presentatie: Aad van Nieuwkerk. Samenstelling: Aad van Nieuwkerk.

Ik verheug me op een gezellige zaterdagavond vol eclectische muziek, cola en borrelnootjes.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als portfolio

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

9 reacties

 1. There was a rumour that video killed them all, but it sounds like a few radio stars still exist–and you’re one of them.

 2. Het was een lekker avondje kletsen over CC en met leuke muziek. Jan Lagrain is ook een erg prettige spreker. Ik heb genoten.

 3. @Bert: en, wat vond je ervan?

  @Maurits: goed om te horen. was bere gezellig. laptoppies erbij. Jan is een hele aardige gast. zoveel verstand van dit soort zaken en zo’n heldere manier van praten. en een geweldig radioprogramma ook. in Leuven gebeurt een hoop op dit gebied.

  check:
  Michel Berghs & Jan Lagrain (Netwaves/Radio Scorpio)

 4. Het iedere keer weer helemaal van voren af aan uitleggen wat CC is en waar het over gaat en waarom etc, maakte het soms wat dor. Maar het moet, wil ‘de gemiddelde luisteraar’ niet afhaken.
  “En Marco, vertel eens, wat is dat nou eigenlijk, Creative Commons…”

  (Vaker doen Aad!)

 5. Ik weet het niet Marco. Wat ik van de gemiddelde luisteraar heb geleerd, is dat je er alles aan moet doen om nooit een gemiddelde maker te worden:)

 6. Zowieso is de pop cultuur in belgie wat gezonder dan in NL vind ik. Borrel nootjes en cola :) lekkah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.