Uitgesprokenheid

Het blijft verrassend dat er evenzoveel overeenkomsten als verschillen tussen mensen te vinden zijn. Ja, nogal een open deur. Maar ook vanavond viel het me weer op.

http://twitter.com/#!/jooch5/status/27091525523476481

De een vindt video kneuterig, de ander niet.

In sommige landen vinden ze handen geven vies.

http://twitter.com/#!/fackeldeyfinds/status/27090832930643969

Je zou denken dat mensen elkaar graag willen zien, maar ook dat is niet altijd het geval. Alleen maar naar bewegend beeld kijken dat doe ik ook niet, en ik luister graag naar gesprekken, net zo goed als ik ‘geschreven’ teksten lees. Zeker op de computer. Want daar heb je die keuze, je kunt iemand afzetten, de video stoppen en doorgaan met iets anders.

Maandagavond is de avond van de #blogpraat discussie op Twitter. En telkens valt me op dat er steevast mensen op zoek zijn naar regels, wat er wel werkt en wat er niet werkt. Die zijn op zoek naar een soort steun via Bewezen Modellen. Helaas bestaan die niet. Er zijn geen gouden regels, er zijn überhaupt geen regels die je zou moeten opvolgen om succes of geluk te vinden. Telkens blijkt alles te werken als je maar zelf de overtuiging hebt dat het ook echt werkt. Dan hoeft het ook niet bewezen te worden, dan weet je gewoon dat het werkt.

Juist internet laat die verschillen en overeenkomsten tussen mensen zo helder zien. Die uitgesprokenheid in verschil komt er via bijvoorbeeld Twitter prachtig uit. Daar zie je The Voice of Holland liefhebbers en haters elke vrijdag door elkaar heentweeten. En zo moet het ook zijn. Verschil is mooi.

Daarom vertel ik ook dit verhaal. Mijn verhaal, want als wij niet zouden verschillen dan zou ik dit verhaal ook niet hoeven te vertellen. Et voilà! We hebben een reden van ons bestaan gevonden! En een van de redenen waarom ik blog. Anders zou het allemaal maar zo voorspelbaar worden, niewaar?

Uw dienstbare,

Marco Raaphorst


Reacties

2 reacties op “Uitgesprokenheid”

  1. wat ben ik daarom blij dat je op een blog iedereen kan blij maken. als je de ene dag niet zo’n zin hebt te schrijven, kun je makkelijk een vlog maken. heeft de persoon die niet van lezen houdt een leuk moment, en op een andere dag heeft de lezer die van lezen houdt een leuk moment. voor ieder wat wils, en dat is precies waarom bloggen zo leuk is. om bij te houden maar ook om te bekijken!

  2. Verschil is inderdaad mooi. Verschil en contrasten zijn boeiend. Bovendien bestaat er zonder licht geen duisternis, zonder kwaad (helaas?) geen goed, en het is natuurlijk het geluid dat de stilte definieert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.