Categorieën
uitgesproken

Wees gewoon jezelf!

Als er iets is wat ik mijn dochter probeer bij te brengen is het wel kracht. Kracht om te vertrouwen op gevoel.

Veel volwassenen missen de puurheid van kinderen. Durven het nooit meer over gevoel te hebben. Laat staan het te uiten. Doen nooit meer gek. Komen niet uit voor hun geilheid. Marcheren gewoon mee met de grijze massa.

Ik heb er een verschrikkelijke hekel aan. En word er opstandig van. Als ik tussen de lijntjes moet leven dan word ik gek. Nooit meer tussen de lijntjes! Ik wil vervormen, veranderen en lekker niet doen wat mensen willen dat ik doe.

Oh daar ben ik te oud voor zeker? En wie bepaalt hier de regels dan? Ik moet al zoveel in mijn leven en alles wat ik zelf lekker kan bepalen, bepaal ik dus zelf wel. Laat mij alstublieft fouten maken! Dan pas leef ik.

Ik hou van mijn tong uitsteken. Die foto van Einstein vind ik dan ook geweldig. De Grote Wetenschapper die zijn tong uitsteekt. Tegenstellingen, ik ben er dol op. Het is niet wat het lijkt. Te gek!

Van klassieke musici wordt niet verwacht dat ze op het podium met hanekam verschijnen. Laat staan dat de eerste violist nog ff aan zijn kruis krabbelt voordat ‘ie gaat zitten. Het zou gelijk de volgende dag in de krant staan! Wereldnieuws, gewoon omdat de rest van de mensen zo verschrikkelijk grijs is. Nee, wij hebben nooit jeuk aan ons kruis hoor! En nee, wij peuteren nooit in de neus.

Het enige wat je dus kunt doen is gewoon jezelf zijn. Voor veel mensen de grote levensvraag. Maar dat blijft een vraag als je blijft ontkennen dat je ook maar gewoon een mens bent. Ja, ontkenning. En voor je het weet zit je in therapie omdat je dat allemaal zo naar vindt aan jezelf.

Kijk zo’n Balkenende die mensen een oorlog instuurt, da’s een eikel, maar als je gewoon af en toe bot bent, of je maakt stomme opmerkingen, so what? Misschien moet je dat dan maar afleren als je het niet leuk vindt.

Is Raaphorst een stoere macho? Verre van dat. Ik ben eerder soft dan hard (vraag het m’n exen maar), maar dat heeft geen moer met jezelf zijn te maken. Is het stoer als je eerlijk durft te zijn? Misschien wel. Maar ik doe het niet om stoer te doen, maar gewoon omdat het zo voelt. Nee, met macho’s heb ik niets. Omdat dat nep is, te bewust, een hoog zelfbewustzijn. Gespiegeld aan anderen.

Wees dus gewoon jezelf! Zo moeilijk is dat echt niet. Ga maar lekker op je eigen gevoel af en laat dat zelfbewustzijn varen. Het is maandag, dus je hebt nog de hele week de tijd.

En de zon schijnt. Ik zeg: geil weer!


Je doet me een groot plezier door naar mijn muziek te luisteren.


Voor een kleine donatie via IDEAL zodat ik mijn werk onafhankelijk kan blijven doen, klik hier. Alvast bedankt!


Door Marco Raaphorst

bouwt muziek, geluid en podcasts

8 reacties op “Wees gewoon jezelf!”

Hé heb je dat ook wel eens?

Dat je Hoody naar je vriendin ruikt.

Snuif je ff in je rever.

En dan is er weer ff.

Stelletje rare eikels groeien aan de boom

Muzikanten bloeien en de zon staarde mij aan

Goud licht uit haar ogen

Vuur ook in de nacht

Verblind verlangen

Kind nu en voor…. altijd?

Mazzel en tot later
Lekker zwemmen in de krater op deze planeet
Die wij hebben geslagen

De Bom
Of met een Granaat
Mortier
Atoom

Zonder schroom je onmacht verbloemen
Als zij maar naar je kijkt

Liefde verbinding raar
Ja vooral raar als je iets doet dat niemand kan verklaren
En nog veel vervelender als iemand om en naar een uitleg
Zoekt
Zoeken naar terwijl het voor je neus raap of scherm leg……….

Ik weet wat het was en ook kan worden

De wereld uit zijn BOL!!!!!!!!!!!!

Snuif is in (1x per mnd.)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.