Geldverdienen met je blog: Flattr werkt!

Zullen er veel personen gehoor gegeven hebben aan mijn oproep ‘Iedereen aan de Flattr!’? Ik denk van niet, de meeste mensen wachten af. Maar waar wachten ze eigenlijk nog op?

Nou goeds, misschien helpt dit iets, hier mijn inkomsten over januari 2011 via Flattr:

Het valt me niet tegen. En dat voor een in Nederland relatief onbekende service. Het levert meer op dan Google Ads en werkt gunstiger dan advertenties omdat de bezoekers niet weg zullen klikken van de site. Flattr geeft je een directe beloning voor jouw werk. Het is een zuiver en eerlijk model.

Staan we aan de vooravond van een beter verdienmodel voor blogs? Naar mijn idee wel want die vooravond was namelijk gisteren.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

15 reacties

 1. Het is in ieder geval bijna 10 keer meer dan ik deze maand heb gekregen, maar gelukkig maakt Google Ads weer een hoop goed.

  Waarom niet? Denk dat het vaak moeilijk is om een plekje van je blog op te offeren voor alweer een knopje van derden en past het wel in je template?

  En voor de rest denk ik dat er niet zo gepusht word en nog vrij onbekend is door bloggers alhier.

 2. Ik heb het er ingeknald. Zal je laten weten of het bij ons ook werkt. Raar dat Google Ads niet werkt voor jou. Dacht dat die het juist goed deden in nicherige sites als de jouwe.

 3. @Storm: laatste keer was wel een paar jaar geleden voor mij. Toch weer eens uitproberen denk ik. Als ze heel goed op mijn niche werken is het goed en niet storend als ad.

 4. Wil niet gelijk gaan opscheppen, maar alles bij mekaar kan ik van de Google Ads al mijn hostings er royaal van betalen, doneren aan internet gerelateerde goededoelen via Paypal en flattr, + wat digitale apparatuur kopen om mijn blog up to date te houden en te vullen. Zo blijft het leuk en een paar jaar geleden had ik me dat niet kunnen voorstellen.

 5. @raaphorst
  Ik hou je op de hoogte. Je hoort het wanneer het geldschip binnenkomt. Ben overigens al heel blij met een jolletje.

 6. @Raaphorst: bij twijfel nooit doen, plus dat het niet zo mooi zou staan hier, tussen de zo heldere cleane lay-out met die heerlijke grote letters ;-)

  Misschien als je het lettertype van de ads zou kunnen veranderen zou een regel tekst ad niet echt storend zijn.

 7. I also have a small niche site http://www.punkrockpermaculture.com and my flattr revenues were very close to yours for the month of January. I think flattr just needs to spread to the US more for it to truly take off. I have started a twitter campaign to get 1 million new flattr users by the end of this year!

  Everybody on #flattr!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.