AOL koopt blog The Huffington Post

Blogs zijn nu echt mainstream geworden. Niet alleen speelden blogs een belangrijke rol in de recente burgeropstanden in Egypte ook kiezen vrijwel alle nieuwssites inmiddels voor het blogformat. En de verknochte ‘De Wereld Draait Door’ kijker kan het niet gemist hebben: de blogs zijn een fenomeen, zo wordt het vrijwel dagelijks de ether in gestrooid. De blogs en internet in het bijzonder. Een nieuwe wereld. Een wereld waarin je als burger een 30-jaar oud vastgeroest regiem geweldloos ten gronden kunt richten.

Een paar dagen geleden is The Huffington Post voor 315 miljoen dollar door AOL (America Online) overgenomen. Een enorm bedrag. Ik moet zeggen dat ik AOL tien keer niets vind. In het verleden heeft AOL opgekochte services direct naar de kloten weten te helpen. Ik noem CompuServe, Winamp, Netscape en ICQ. Geen mens hoor je er nog over. Het is niet te hopen dat The Huffington Post hetzelfde zal overkomen, maar ik vermoed van wel.

Arianna Huffington gaat bij AOL met de nieuwsseptor zwaaien. Ik zeg: “get some sleep!”

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

2 reacties

  1. Leuke korte TED video, interessant onderwerp; minder slaap en productief zijn.
    Zelf streef ik iedere nacht naar 7 uren slaap heb gemerkt dat bij 7-7,5 uren me overdag heel lekker voel. En bij jou?

    Oh ja, Huffington Post. Knap dat het verkocht is voor zo’n bedrag. Lage verwachtingen voor het onderhoud van zo’n site bij een groot bedrijf AOL. De ziel wordt er uitgehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.