SoundCloud versus blog

Voor de SAE ben ik een nieuwe workshop aan het voorbereiden met als werktitel ‘Monetization of music’. Daarin stel ik mijn eigen ervaring centraal.

Een van de dingen die natuurlijk aan bod zal komen is het bloggen. Ik denk dat wanneer een musicus/band contact wil krijgen met haar publiek het van belang kan zijn om die band te versterken door veel te vertellen, te bloggen, over wat er zoal gebeurt. Fans willen heel graag weten hoe het met hun bandje staat en en blog is dan een prachtig middel.

Een blog is ook handig om je nieuwe muziek te laten horen. Ik doe dat ook. Maar wil daarbij opmerken dat mijn muziek op SoundCloud veel meer beluisterd wordt dan op mijn blog. Op mijn blog worden sommige artikelen veel gelezen, maar dat zijn artikelen waar dagelijks nieuw bezoek via Google op binnenkomt. Het zijn weetjes, kennisoverdracht.

Misschien dat het zal helpen als ik mijn eigen muziek in de blogpost wat meer zou voorzien van handige informatie waar men bijvoorbeeld op zoekt via Google. In mijn geval zou dat bijvoorbeeld een korte tekst kunnen zijn zoals: deze muziek kun je gratis onder Creative Commons BY-SA hergebruiken. Of iets dergelijks.

Maar zelfs dan nog denk ik dat SoundCloud meer impact zal hebben, simpelweg omdat het een platform is dat helemaal gefocust is op muziek.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.