Noto en Sakamoto

Ryuichi Sakamoto is voor mij een bekende naam. Alva Noto niet. Samen vormen ze een boeiend duo. Akoestisch en elektronisch naast elkaar en door elkaar. Met de digitale glitch als beat.

Hun album Vrioon vind ik filmisch. Ik krijgt er beelden bij. Dromerig. Een zoete zomer. Of huilend van regen.

En ik voel een verbinding met mijn benadering. Het is alleen verduveld veel lichter van toon. Transparanter. En totaal niet lofi.

Het inspireert.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

5 reacties

  1. Ook een aanrader is de dvd van beide mannen in combinatie met Ensemble Modern. Erg mooi! Er zijn trouwens genoeg pareltjes te vinden in het glitchwereldje. Ga naast Alva Noto ook eens zitten voor Royji Ikeda.

  2. Prachtig. Ik heb een paar albums van Sakamoto met Alva Noto op de schijf. Sakamoto kan bij mij sowieso niet stuk maar Noto wordt ook steeds mooier. Aanvankelijk dacht ik dat hij een Fin was, qua naam, maar blijkt enen Carsten Nicolai, Duitsert.
    Toevallig heb ik vandaag een stuk over Yellow Magic Orchestra geschreven trouwens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.