KoppieCopy, een interessante debatsessie voor middelbare scholieren

Het kennishiaat omtrent auteursrecht vormt, gecombineerd met het voor jongeren weinig aansprekende karakter van auteursrecht, het probleem dat KoppieCopy aanpakt.

Volgende week ga ik voor een groep middelbare scholieren (middenbouw HAVO/VWO) in debat met Tim Kuik (Stichting Brein) en Jetse Spreij (advocaat), Hay Kranen (Wikipedia) en Ot van Daalen (Bits of Freedom).

Dat is nogal een boel tegengestelde meningen aan 1 tafel. Educatief verantwoord :)

(zie ook: Waag – project – KoppieCopy)


Reacties

6 reacties op “KoppieCopy, een interessante debatsessie voor middelbare scholieren”

 1. Ben erg benieuwd, maar vrees een ongelooflijke generatiekloof!

 2. Ben benieuwd waar dat zich in gaat uiten. Hou ik van. Tijdens mijn lezingen of trainingen voor SAE sta ik ook vaak voor mensen die de helft jonger zijn dan ik. Zij hebben wat ik niet heb en ik heb wat zij niet hebben.

 3. Ik doelde meer op de kloof tussen dhr. Kuik en de scholieren ;-)

 4. Oh, op die fiets. Kuik is gewoon een hele behoudende meneer. Wil alles bij het oude laten desnoods met dwangmaatregelen en censuur toepassen. Snapt ook niet dat subculturen oude culturen lekker de oren wassen en voor vernieuwing zorgen. Hoe de punk dat deed, hiphop dat deed, graffiti dat deed etc.

  Volgende week meer :)

 5. Hey, ik heb laatst bij de idee-dag van Mediawijzer.net met de jongen van KoppieCopy gepraat. Was jij daar dan ook bij? :-?

  Houd je ons hier op de hoogte? Ik ben heeel erg benieuwd naar de uitkomst van dit debat. Vooral wat er uit meneer Kuik komt.

  Is het toevallig ook ergens bij te wonen? :-)

 6. @Jeroen: ik was daar niet bij aanwezig. Zal een mailtje sturen naar de organisator of het alleen besloten is, ik dacht van wel. Misschien dat ik een audiorecorder laat meelopen, dan publiceer ik dat hier op het blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.