Educatief broadcasten: podcasting in het onderwijs

podcasting is “giving educators another way to meet today’s students where they live and learn—on the Internet and on audio players.”

(bron)

In Amerika wordt podcasting binnen het onderwijs toegepast. Een naar mijn idee logische ontwikkeling aangezien de jongste generatie vrijwel continue met een hoofdtelefoon in het oor rondloopt. Luisteren is het ding (vet cool).

En ook mijn ding, dat moge duidelijk zijn; audio!

Apple moedigt dit zelf ook aan via specifieke informatie over dit onderwerp. Een slimme zet van Apple om zo een wit voetje te halen bij de jeugd van tegenwoordig. Of neem de Poducateme.com website, puur gericht op het geven van advies voor het gebruik van podcasts in het onderwijs.

Jawel, in Nederland ook!

Interessante informatie over het podcasten in het onderwijs in Nederland vond ik via Kennisnet, hierrr. En vergeet in ieder geval de PDF ‘Informatiewijzer Podcasting in het onderwijs’ niet te downloaden en te lezen.

Erg bemoedigend allemaal, voor een audio-believer zoals ik. Naar mijn idee kan deze methodiek niet diep genoeg uitgediept worden. Want hoewel er nog steeds met name vanuit de traditionele gedachte van het lezen wordt onderwezen, moeten juist ook de andere zintuigen van de scholieren geprikkeld worden. De meeste kids zie je immers niet met een boek onder hun arm over straat lopen. Maar een mp3-speler hebben ze vrijwel allemaal. Waarom daar dan niet op inspelen door henzelf audio te laten opnemen en te laten monteren?

Educatief broadcasten, leuk!

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.