Abbey Road te koop?

Abbey Road Studios
Misterweiss (PD)

99,99% van alle Beatles liedjes zijn er opgenomen. Ze hebben er zelfs een album naar vernoemd: Abbey Road.

Eigendom van EMI, de platenfirma. Maar het gaat slecht met EMI. En dus wordt er gespeculeerd over de verkoop van Abbey Road. Ik lees £10m. Heel veel geld natuurlijk, maar wel een topinvestering. Want wie denkt dat het een achterhaalde studio is, heeft het mis. Wie denkt dat studio’s überhaupt niet langer nodig zijn nu iedereen vanaf zijn zolderkamer meesterwerken kan opnemen, heeft het ook mis. Een goeie studio blijft de beste plek voor een groep musici die samen willen spelen. En de spullen die in Abbey Road staan zijn legendarisch. Alles tussen de geest van Lennon en de Slingerland van Ringo.

Als ik de poen zou hebben …

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

5 reacties

  1. Bizar dit. Abbey Road is het laatste wat je als EMI hoort te verkopen. Koesteren tot in het graf, in ere houden tot de hele boel failliet is. Maar nooit verkopen.

  2. @Jooper: ik zag een poos geleden bassiste Carol Kay een studio binnenlopen (weet niet meer welke) en ze vroeg aan het personeel of er even wat gefilmd mocht worden. Nee, dat mocht niet. En Carol kenden ze ook niet. Zij heeft nota bena de een na de andere fukking grote megamega HIT in die studio ingespeeld! Je zou verwachten dat mensen die in een studio werken verstand hebben van muziek. Het zou mij echt niets verbazen als er managers bij EMI gewoon roepen dat er teveel verlies gemaakt wordt, en hoppa “let’s sell some old Beatle Hippy Shite!”

  3. @Marco
    In een heel grijs verleden heb ik nog voor een onderdeel van EMI gewerkt. Daar vonden ze het een goed idee om de muziekrechten Ben Cramer aan te kopen. Voor, als ik het me goed herinner, rond de 80.000 gulden. Geloof dat Ben nog steeds in een deuk ligt. Het lijkt erop alsof er bij de platenbazen niet één zit waarbij alle contactjes in de bovenkamer aangesloten zijn.

  4. Ik oktober vorig jaar was ik nog bij Abbey Road – niet om een plaatje op te nemen, mind you, maar om met veel plezier te kijken naar de toeristen die het zebrapad oversteken. Sommigen wel tientallen keren voordat de foto eindelijk naar wens was. Dat zal altijd zo blijven, ook als de studio verkocht wordt. Al hoop ik dat natuurlijk niet. Zie ook mijn repo over het zebrapad: http://www.michaelminneboo.nl/2009/12/mikes-webisodes-8-abbey-road/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.