YouTube audio problemen

Ik heb me altijd verbaasd over het MONO geluid van YouTube. Waarschijnlijk ooit gekozen om wat bandbreedte te besparen. Maar het kan nog erger want nu blijkt dat YouTube tijdens het uploaden van video’s een rottig afgestelde compressor gebruikt om het geluid harder te maken.

Waarom ze een compressor gebruiken? Waarschijnlijk om alle video’s op het zelfde niveau te krijgen, net zoals dat bij de radio gebeurt. Helaas is dat noodzakelijk, omdat niemand zich nog aan de normen houdt voor het goed afmixen van muziek. Als ik het goed begrijp houdt de filmwereld zich daar nog wel redelijk aan, maar in de muziekindustrie is de muziek in de loop van de jaren steeds harder gaan klinken. En daar doet YouTube dus nog een schepje bovenop.

Laten ze er een expert op zetten. Een goeie. Iemand met oren. Zo moeilijk is dat echt niet.

Door Marco Raaphorst

ik maak podcasts en muziek

7 reacties

  1. Youtube sound and the embedded player both will benefit from improvement. I think the good thing about youtube, blip.tv, vimeo and even flickr is the knowledge that they will really improve with better everything as time goes on.

  2. ja ik werk aleen met studer en reVox en quad daar heb ik ook mijn pc op aangesloten via een mixer en als ik muziek van you tube luister word ik echt moe omdat alles in mono is echt heel jamer waarom geen stereo nou groetjes rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.