Eddy Terstall zet crowdfunding in voor zijn nieuwe film

De bekende filmregisseur Eddy Terstall heeft 20.000 EURO nodig om een nieuwe film te kunnen maken. Hij doet een omroep aan het publiek om deze te financieren. Via CineCrowd. Een goed voorbeeld van crowdfunding.

Zelf schrijft ‘ie er dit over:

Crowdfunding is geen vervanging voor de gewone financiering van film. Mijn speelfilm Stalk zit nu in het moeizame en langdurige financieringstraject met de vele loketjes. Als alles goed gaat en alle loketjes even blij zijn met het script, dan kan ik in het voorjaar van 2012 filmen. Het financieren van een film duurt vaak jaren. Daarom lijkt het me leuk om een korte film op deze manier voor elkaar te boksen. Met een beetje mazzel is Deal in september in Utrecht te bewonderen. Lang geleden voor mij.

Op zijn Twitter-stream zag ik zojuist een tweet voorbijkomen dat hij vanochtend al meer dan 1700 EURO heeft binnengehaald. Die film gaat er sneller komen dan wanneer ‘ie op de traditionele manier gefinancierd zou worden. Gaaf!

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.