De moderne wereld volgens Stephen Fry

Wat een zeer inspirerende kerel is die Stephen Fry toch. Telkens weet ‘ie m’n aandacht volledig te grijpen. Zo ook met deze video die elke minuut van de 31 minuten waard is. Over internet, over vriendelijkheid, over het uit verwondering stellen van vragen, over de balans tussen het deelnemen aan de maatschappij en het er vanwege kunstzinnige vernieuwing een beetje buiten komen te staan en meer van dat soort super interessante onderwerpen.

Ik heb het genoegen dat ik binnenkort het gesprek tussen Stephen en Arjan Visser nav zijn memoires The Fry Chronicles mag opnemen. Een gesprek dat plaatsvindt op 29 juni 2011 in Theater aan het Spui in het kader van BorderKitchen.

(video via Echo Mignonnette)

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

6 reacties

 1. Dear Marco,

  I am so glad that I have already ordered my tickets to go and see Mr Fry in Theater aan het Spui. For someone so intelligent to be so connected to people and current circumstances is exceptional. I can’t wait to hear what he has to say.

  regards
  Richard Pearson

 2. Dank voor de video! Zoals je weet is Fry één van mijn helden. Wat hij vertelt is weer opzienbarend (vooral over goal-orientation), een feest der herkenning, mooi, erg inspirerend en – voor mij – ook erg waar (althans het meeste:-).

  Nogmaals dank, jongen!

  Ook jij bent en blijft inspireren(d).

 3. Vragen stellen ja! Precies de gevoelige plek geraakt Fry: van het narcisme, het gebrek aan zelfreflectie en enig gevoel voor historisch perspectief van het in een context plaatsen van, de toename van censuur op content, waar we nu in leven. Ennu, Nederland is zo’n dorp.
  Yes, we’re all gonna die…
  Succes met je opname Marco!

 4. Bedankt voor het onder de aandacht brengen van deze video, Marco. Ik kan geen genoeg krijgen van de manier waarop deze welbespraakte man praat en de ideeën die hij uit. Ik ben ook nieuwsgierig geworden naar dat boek van hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.