Over vaatwassers en niets doen

slaap

Als je een vaatwasmachine koopt dan doe je dat omdat je voortaan niet meer die fucking afwas hoeft te doen. Je hebt wel iets beters te doen dan zo’n kutklusje, of niet soms? Je schaft nog wat extra servies aan, want ja – grrr! – als die fucking vaatwasser vol een wasje staat te draaien heb jij geen glas meer om uit te drinken. Maar goeds, kan jou het rotten, geld mot rollen niet waar?

Heb je er meer rust van gekregen? Machines zijn uitgevonden om het ons makkelijker te maken. En dat doen ze in veel gevallen ook. Maar hebben ze ook voor meer rust gezorgd?

De vraag waarom je iets doet is meestal een lastige. En voor de meeste mensen al helemaal niet te beantwoorden. Om maar mee te stromen met de stroom der dingen. Om maar niet uit de pas te vallen.

Er zijn ook mensen die zich daar geen reet van aantrekken. Die kopen veel minder. En omdat ze minder bezitten is het heel eenvoudig kiezen. Wat je ziet is wat je krijgt. En dat groene gras bij de buurman? Lekker laten groeien!

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

2 reacties

  1. Tsja, bezit. Op de één of andere manier streeft iedereen een mate van bezit na gedurende zijn leven. Zelfs de minst materiële persoon kent wel de behoefte bepaalde bezittingen te hebben. Maar waarom eigenlijk? Je komt met niks en gaat met niks weer weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.