Haagse podcasts genomineerd voor European Podcast Award

Toen ik zebra404 via Flickr en Twitter ontmoette wist ik nog niet dat hij ook achter de bekende podcast De TheePod zat. Daar luisterde ik regelmatig naar. De TheePod is genomineerd voor European Podcast Award.

Even wat achtergrond informatie:

De TheePod is een addendum op de legendarische humoristische internet radioshow ‘de Theeshow’ van ‘Radio Gamba’. Een podcast met inside informatie over de Theeshow die op de radio Gamba podcast zijn te beluisteren, bieden bovendien een kijkje in het persoonlijk leven van Famous Bobby T. Uiteindelijk bleek het allemaal een goede smoes om het gemis aan (internet) radio maken – met een plaatje en een praatje – te boven te komen. Een belangrijk terugkerend thema van de Theepod was de zogeheten ’theeschijf van de week’, waarbij de luisteraar de mogelijkheid kreeg uit drie verschillende songs te kiezen die afkomstig waren uit het podsafe circuit. Alle muziek die in de Theeshows werden gebruikt waren podsafe/Creative Commons muziek. Hiermee wilde de maker het vooroordeel ontzenuwen dat gratis verkrijgbare muziek minder goede muziek zou zijn. Enkel van de geselecteerde songs door Bobby T. werden later bescheiden hits en menig bandje wist de weg naar een platenlabel of muziekuitgeverij te vinden. Voor T. het bewijs dat podsafe muziek een prima springplank kan zijn voor bands om fans en bekendheid te krijgen.

De Theepod en radio Gamba zijn dus beiden genomnineerd voor een Europen Podcast Award. Steun de Theepod en radio Gamba en breng je stem uit! Het is natuurlijk een goeie zaak als een Hagenees wint.

Door Marco Raaphorst

ik maak podcasts (montage, sound design, muziekcompositie, regie)

5 reacties

  1. Oei, ik ben een podcast addict, maar van de serie podcasts die genomineerd zijn ik ken ik er geen een(behalve natuurlijk de verpodste radio). Daar moet ik maar eens iets aan gaan doen.

  2. 2 x 5 sterren voor de TheePod, en idem voor Radio Gamba. Een pluspunt is dat Bobby T. podsafe muziek gebruikt, en de humor. De concurrentie met Radio Rundvlees is moordend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.