Wat is nieuws?

Gisteren tijdens een borrel met 17 Hofstijlers, een groot deel van onze complete redactie (ik ben beretrots op die grote groep bloggers), vroeg Liesbeth Steur mij: “wat is nieuws?”

Eerder die dag had ik met Rick Noordhuizen voor A13.nu veldonderzoek gedaan bij Overschie. We waren vooral benieuwd naar hoe het is voor mensen om pal naast de snelweg te wonen. Dus pasten we de man-bijt-hond-methode toe: op mensen afstappen en gesprekken aangaan. Voor we het wisten stonden we ergens bij iemand in de woonkamer. Bleek die persoon een onwijze audiofreak te zijn. Hadden wij weer :) Niet alleen had ‘ie een paar prachtige buizenversterkers staan, ook stond er in zijn woonkamer een eigen gebouwde platenspeler te shinen! De man keek naar mijn microfoon en Sony audiorecorder: “je hebt zeker vroeger ook met een Nagra gewerkt?”. Zelf had ‘ie diverse analoge bandrecorders liggen, waaronder dus een oude Nagra. Een mens komt wat tegen, of niet?

pickup-foto-rick
foto: Rick Noordhuizen

Nieuws is eigenlijk helemaal niets. Daar waren Liesbeth en ik het over eens. Die waan van de dag. Die kortstondige aandachttrekkerij. Maar praten met mensen, daar in Overschie en later op de boot met de Hofstijlers, dat is alles. En ik ben er dol op, dat zal duidelijk zijn. Geef mij een microfoon en ik stap overal op af.

overschie-foto-rick
foto: Rick Noordhuizen

Reacties

4 reacties op “Wat is nieuws?”

 1. Helemaal mee eens, de waan van de dag zou verboden moeten worden en pas na een week heroverwogen moeten worden of het uitgebracht zou moeten worden. Wed dat meer dan 90% van het nieuws niet meer nieuwswaardig is.

  Vond het echt jammer dat ik er niet bij kon zijn :-(

  1. Volgende keer hoop ik. Het is echt een club waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.

   1. Hofstijl wat anders!? Echte stijl en mensen in het enige echte hof van Nederland :-)

    1. Wat ik nog het mooiste vind is de gemêleerdheid. Niet altijd met mekaar eens zijn, maar het wel samen proberen te doen. Dat is de kracht denk ik. De kouwe kak samen met het betere Harde Haags op 1 platform :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.