Community-bouwer

Een klein plannetje starten, dat kunnen veel mensen. Een klein plannetje groter maken wordt al snel lastig. Laat staan groot groeien en het nog jaren volhouden ook.

Het is me met Haags Bakkie, Open Koffie en Hofstijl dik gelukt. En niet dat ik die successen geheel aan mezelf heb te danken, zeker niet, want juist anderen raakten enthousiast van mijn plannen en deden mee. Maar het is niet altijd makkelijk geweest. Bijvoorbeeld bij Hofstijl was het vaak een komen en gaan qua bloggers en moest ik telkens nieuwe bloggers zien te vinden. Dat kost echt heel veel tijd en mentale energie.

Het is een van de dingen die ik 5 jaar geleden niet kon zien aankomen, maar inmiddels kan ik het echt op mijn CV noteren: ik ben een hele goeie community-bouwer. En ik word hiervoor inmiddels ook door derden ingehuurd om sociale media optimaal in te zetten om zo het community-gevoel te maximaliseren.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.