Volg een blog, koop een boek

Gisteravond, plaats delict: café/restaurant Dubbel, Amsterdam. Aanwezig: schrijvend, bloggend en vloggend journalist Michael Minneboo, zijn vriendin, mijn vriendin en de persoon die je nu leest. Gespreksonderwerpen: onze blogs, rust door afzondering, poen op de bank, niches versus gewoon je eigen gang gaan en meer van dat.

Op een gegeven moment hadden we het over de hoeveelheid blogposten die een blog bevat. En ineens besefte ik dat wanneer een totale vreemdeling op een van onze blogs zou stuiten hij of zij direct de Geest Van Tijd zou krijgen. Vanaf de start met een blogger meelezen, dat is al heel wat, maar pas jaren later inhaken, da’s niet meer te doen.

Als we het hebben over businessmodelen van de blogger, dan is dit er een van: je verzamelt eens per zoveel tijd je beste stukken, voegt daar wat diepe overpeinzingen, schetsen en liefdevolle mededelingen aan toe, bundelt dat alles in een boek en jouw Early Majority / Late Majority zal een vreugdesprongetje maken. Een PDF uitgeven kan natuurlijk ook (of nog beter: en een boek, en een PDF), maar dat boek vind ik persoonlijk het leukst.

Away from keyboard, ergens aan een meer, mij lezen. De podcasts doe ik er gratis bij.

(plaatje gescheurd papier: thousandshipz / creative commons BY)


Reacties

4 reacties op “Volg een blog, koop een boek”

  1. Ja, dat moeten we eigenlijk wel gaan doen. Volgend jaar komt er wel een boek uit met interviews die ik hield met stripmakers, maar mijn blog bevat veel meer dan dat. Een best tof van je blog. Handig voor op vakantie ook als je een e-reader versie aanbiedt. Hoewel op het strand met een boek natuurlijk ook fijn lezen is.

    Overigens: altijd fijn om te brainstormen tijdens een goede maaltijd met medebloggers :)

    1. Als ik het kan inplannen, moet ik het toch maar eens gaan doen. Heb volgens mij voldoende liggen.

      En zo’n sessie, zoals afgelopen maandag, was erg goed!

  2. ik zeg: ‘gewoon doen!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.