Hoe vaak kat een blogger zijn blog om?

AndyWarholHet is wat met die bloggers en de vormgeving van hun blogs. Vertel mij wat. Ik heb mijn digitale onderbroek dan ook behoorlijk vaak ververst. En vandaag is dat opnieuw het geval zoals je kunt zien.

Wat er echt precies veranderd is zal komende tijd hopelijk duidelijk worden. Waar het simpel gezegd op neerkomt is dat ik meer mogelijkheden heb om per blogpost de stijl wat te verpunken. Zeg ik als niet-vormgever. Ja, boeien! DIY weet je nog?

Het is nog niet helemaal zoals ik het hebben wil. Papa zal nog ff met z’n vieze handen wat in de PHP en de CSS moeten kutten, maar dan heb je (straks) ook wat…

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

16 reacties

 1. Hier zal ik nooit aan wennen, maar dit soort lay-outs zijn gewoon mijn ding niet, lijken meer of afzonderlijke pagina’s zonder het overzicht van een klassiek blog. Je hebt niet echt meer een ”home” waar je naar kan terugkeren en het was even zoeken naar het reactie veld. Maar qua visueel genot opzicht is er niets mis mee en snap de schreeuw naar creativiteit om de bestaande bloglijnen te doorbreken. Doet me een beetje denken aan blog.coert.com ;-)

  1. Ja klopt. blog.coert.com is ook zo’n voorbeeld. Geweldig vind ik dat. Kun je tekst en typografie als een magazine naadloos op elkaar afstemmen.

   Sorry. Het zal doorbijten voor je worden :D

 2. Ik vind het heel apart. Zo krijgt iedere blogpost een eigen podium. Ben benieuwd hoe je dat voor elkaar hebt gekregen. Ik bedoel: iedereen kan zijn instellingen natuurlijk zo zetten dat je maar een blogpost per pagina te zien krijgt, maar die telkens veranderende achterkant en die zij tracks zijn erg interessant.

 3. Ik heb het thema zelf moeten bouwen en werk daarnaast met een de Art Direction plugin die ervoor zorgt dat je specieke CSS en javascript per post kunt gebruiken en kunt opslaan. Super handig. Wel veel extra werk natuurlijk maar de mogelijkheden gaan erg ver.

  1. Is wel grappig om echt wat focus erin te leggen. Maar om even wat snel te posten, dat werkt niet echt. Hoewel ik wel een lekkere default gemaakt heb, die zal je zien als je oudere posten opent.

   Ook ben ik met iets nieuws bezig… binnenkort hier op het blog. In Dialoog gaat dat waarschijnlijk heten. Een conversatie in tekst tussen 2 personen over 1 onderwerp.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.