Hoe vaak kat een blogger zijn blog om?

AndyWarholHet is wat met die bloggers en de vormgeving van hun blogs. Vertel mij wat. Ik heb mijn digitale onderbroek dan ook behoorlijk vaak ververst. En vandaag is dat opnieuw het geval zoals je kunt zien.

Wat er echt precies veranderd is zal komende tijd hopelijk duidelijk worden. Waar het simpel gezegd op neerkomt is dat ik meer mogelijkheden heb om per blogpost de stijl wat te verpunken. Zeg ik als niet-vormgever. Ja, boeien! DIY weet je nog?

Het is nog niet helemaal zoals ik het hebben wil. Papa zal nog ff met z’n vieze handen wat in de PHP en de CSS moeten kutten, maar dan heb je (straks) ook wat…


Reacties

16 reacties op “Hoe vaak kat een blogger zijn blog om?”

 1. Ziet er goed uit, vernieuwend.

  1. Merci! Het is met name zoeken naar een minimale standaard CSS-set zodat ik per blog de boel lekker kan opleuken :D

 2. Hier zal ik nooit aan wennen, maar dit soort lay-outs zijn gewoon mijn ding niet, lijken meer of afzonderlijke pagina’s zonder het overzicht van een klassiek blog. Je hebt niet echt meer een ”home” waar je naar kan terugkeren en het was even zoeken naar het reactie veld. Maar qua visueel genot opzicht is er niets mis mee en snap de schreeuw naar creativiteit om de bestaande bloglijnen te doorbreken. Doet me een beetje denken aan blog.coert.com ;-)

  1. Ja klopt. blog.coert.com is ook zo’n voorbeeld. Geweldig vind ik dat. Kun je tekst en typografie als een magazine naadloos op elkaar afstemmen.

   Sorry. Het zal doorbijten voor je worden :D

   1. Troost je, ik bijt door ;-)

    1. En ik ga mijn best doen :D

 3. Stan Lenssen avatar
  Stan Lenssen

  Okay, put some more popart in it and Andy Warhol will be quite satisfied.

 4. Ik vind het heel apart. Zo krijgt iedere blogpost een eigen podium. Ben benieuwd hoe je dat voor elkaar hebt gekregen. Ik bedoel: iedereen kan zijn instellingen natuurlijk zo zetten dat je maar een blogpost per pagina te zien krijgt, maar die telkens veranderende achterkant en die zij tracks zijn erg interessant.

 5. Ik heb het thema zelf moeten bouwen en werk daarnaast met een de Art Direction plugin die ervoor zorgt dat je specieke CSS en javascript per post kunt gebruiken en kunt opslaan. Super handig. Wel veel extra werk natuurlijk maar de mogelijkheden gaan erg ver.

 6. @Marco: Lijkt me inderdaad erg arbeidsintensief. Het resultaat is mooi, daar niet van. Toch hou ik m’n blogje nog even zoals die is.

  1. Is wel grappig om echt wat focus erin te leggen. Maar om even wat snel te posten, dat werkt niet echt. Hoewel ik wel een lekkere default gemaakt heb, die zal je zien als je oudere posten opent.

   Ook ben ik met iets nieuws bezig… binnenkort hier op het blog. In Dialoog gaat dat waarschijnlijk heten. Een conversatie in tekst tussen 2 personen over 1 onderwerp.

   1. Dialoog: klinkt interessant. Neem je die eerst op audio op of is het een soort van mailwisseling?

    1. Een mailwisseling omgezet naar een mooie om en om dialoog met video, audio en foto’s erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.