Podpraat #147 – houtje

Wederom hebben we een heel nieuw jaar voor ons liggen waarin gemaakt moet worden wat er gemaakt moet worden. Omdat het diep van binnen gloeit.

Maar liever NIET met een houtje tussen onze tanden.

Één Vincent Van Gogh vind ik wel meer dan genoeg. De lijdende kunstenaar, nee dat moeten we niet willen. Nooit niet.


In Parijs of toch niet?

Sound Matters is een podcast die uit de knip van Bang & Olufsen betaald wordt en errug goed is. Neem bijvoorbeeld de aflevering 24 – Paris, Potentially. Als het klinkt als Parijs, waan je je dan ook echt in Parijs?

En nu we toch in Parijs “zijn”, mijn VERVORMER podcast voorzag ik van de week van een nieuwe mooie aflevering ‘Ik hou van jou… ik evenmin’, al zeg ik het zelf:

Daarover mag ik morgen, zaterdag 3 jan, in het programma Spijkers met Koppen samen met Rudolf Hecke iets komen vertellen. Rudolf is een van de personen die in mijn podcast aan het woord komt. Altijd leuk natuurlijk, op de radio vertellen over je eigen podcast. Tweede maal Spijkers met Koppen voor mijn VERVORMER trouwens.

Het Parool interviewde mij over deze aflevering en zal aanstaande zaterdag 3 jan in de sectie Kunst dit interview nav mijn VERVORMER publiceren. Het is trouwens de tweede maal dat ik met VERVORMER het Parool haal.

En aanstaande donderdag aanstaande mag ik in het programma De Nieuws BV op Radio 1 erover vertellen. 3e maal De Nieuws BV voor mij. En ditmaal samen met Ad Visser.

Goeie aandacht voor mijn podcast dus! Het is niet onopgemerkt gebleven.

Steady, een soort Patreon

En toen viel mijn oog op Steady dat zich lijkt te manifesteren als een soort van Patreon:

Offering memberships means allowing your listeners to support you. You’ll deepen your connection to them, gain independence – and receive a sustainable income

Wat leuk is: het is Europees en gevestigd in Berlijn. Zelf denk ik dat het Nederlands Petje.af voor ons gezonde Hollanders Die Podcasten nog altijd de eerste keus is.

En nu we het toch over poen hebben

99% of all podcasts aren’t profitable

How Much Money do Podcasters Make?

Maar toch wordt het in het stuk positiever. Sommige podcasters verdienen zich volgens het stuk helemaal de tandjes. Zo zou Tim Ferriss zo’n $60,000 per aflevering in zijn broekzak laten glijden! Dat. Is. BOVENAARDS!

Als dat in 2020 niet ook een heel beetje klein beetje in Nederland gaat lukken dan stel ik voor om volgend jaar als podcasters gezamenlijk een heel jaar te gaan huilen. Op onze podcasts, op het Binnenhof en tijdens de troonrede.

Poenverdienen met podcasting MOET hier in Nederland echt vorm gaan krijgen dit jaar!

En wat zag ik laatst op mijn Blendle? Een lachende biljardbal:

Maker van een lulcast. Gewoon alleen maar kletsen, nooit iets editen. En ook niets iets voorbereiden. Nooit het boek van je gast van te voren lezen. En je dan toch (of misschien wel juist daarom) helemaal de blubber verdienen.

De podcastclub zoekt redactieleden

Podcastclub on tour: redactieleden gezocht.

De Podcast top 2019 lijst

Uitslag bekend:

  1. Kleine Boodschap
  2. De Krokante Leesmap
  3. D-Tales
  4. Geeky Dingen
  5. Bob

Hoeveel geld halen die binnen per aflevering, iemand?

Ik zit vanavond (vrijdagavond) bij mijn gelieve podcast Love + Radio in Amsterdam. In de Podpraat van volgende week zal ik verslag doen.

Wees gegroet mijn lezer!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.