GNU: 25 jaar vrije software


GNU 25 years and counting van Marco Raaphorst op Vimeo

GNU heeft aan de basis van internet gestaan. En aan de basis van Linux. We kunnen wel stellen dat zonder GNU er een heel ander internet was geweest. Misschien een internet waar Google, Yahoo, Microsoft, Apple en nog een paar andere autoverkopers aan zitten te denken. Maar een nachtmerrie voor mij.

GNU, de moederaap van Open Source, bestaat inmiddels 25 jaar. Een sleutelpositie online waar Microsoft en Apple nog niet eens een fractie bij in de buurt kunnen komen…

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

4 reacties

  1. En toch een beetje jammer dat je nou de Ogg Theora video uit de Java player moet halen en naar Flash video moet converteren om het filmpje een beetje lekker te kunnen bekijken op een webpagina.

    En ook wel jammer dat Stallman z’n besturingssysteem na 25 jaar nog steeds niet klaar is. Die Hurd kernel wordt volgens mij nooit meer wat.

  2. @Nils: jeps, Apple lift er ook flink op mee. En ja, Ogg Theora onder Java draait beroert, met name omdat die video nogal zwaar is en de site traag. Maar klagen op GNU is net zoiets als het stom vinden dat er bomen zijn… :-p

  3. Ik klaag ook niet. Ik bedoelde alleen maar even aan te geven dat GNU ook maar een stukje in de puzzel is. Wel een flink stukje, dat wel.

    Awel, ze zijn jarig, laten we niet al te negatief doen inderdaad. Hoera!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.