Mensen haten veelzijdigheid

Sommige mensen, zoals ik, houden zich bezig met diverse activiteiten. Zelfs beroepsmatig, zoals ook in mijn geval.

Nu is er een groep mensen die dan vindt dat als zo’n iemand daarover wil bloggen hij of zij eigenlijk per activiteit, per niche, een apart blog moet starten in plaats van alles op 1 blog te verzamelen. Dat maakt het voor de blogger niet eenvoudig, 1 blog bijhouden is namelijk een stuk eenvoudiger dan tig blogs up-to-date houden.

Eigenlijk willen die mensen dus tegen de blogger zeggen: we vinden het helemaal niet zo leuk dat je zo veelzijdig bent.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

5 reacties

 1. Ik ben er ook zo eentje die van een rode draad houdt.
  Maar ik betrek dat alleen maar op mezelf. De beperking levert me houvast, richting en zelfs creativiteit op.
  Helemaal grenzeloos kan ook. Gewoon alle kanten op gaan. Die blogs zijn ook leuk om te lezen. (Hoewel ik me er zelf op betrap dat ik toch zoek naar een rode draad).

  Wat ik niet vind kunnen is de tussenweg. Een rode draad die je niet vol kunt houden als Blogger. Dat leidt tot zeer gezochte bruggetjes. Het thema/ de rode draad wordt er met de haren bijgesleept.

  Blog vrij, of blog met een zelf opgelegde beperking but never the twain shall meet.

 2. Ach Marco, mensen hebben zo vaak een mening of hoe je wel en vooral niet moet bloggen. Laat ze maar lekker kletsen. Ik ben niet geinteresseerd in mensen die zeggen hoe het bloggen MOET, dat dogmatische denken is slaapverwekkend. Ik luister liever naar mensen die zeggen hoe bloggen KAN. Niets staat vast, alles is in flux.

  Natuurlijk is het fijn om blogs te lezen die over een thema gaan. Ik lees zelf graag blogs die alleen over strips gaan of over film, maar vrije ondernemers als jij en ik, die divers bezig zijn, bloggen ook divers. Mensen die dat niet trekken gaan maar lekker televisie kijken met de gids op schoot. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.