Chinese wijsheid

altijd eigenwijs zijn!

Na in Schiedam bij uitgeverij Scriptum wat van gedachten gewisseld te hebben over Ebooks, gratis PDF’s en het gebruik van DRM stuitte ik later vanmiddag op een interessant artikel in Electronic Beats Magazine met kunstenaar en topblogger Ai WeiWei (zie zijn Wikipedia-pagina en zie zijn Artsy-pagina).

Dankzij zijn blog trok (tussen 2006 – 2009, blog werd door Chinese autoriteiten begin 2011 uit de lucht gehaald) ‘ie dagelijks meer dan 100.000 bezoekers. Meer dan zijn tentoonstellingen ooit zullen trekken. Het interview staat bol van stimuli waar iedere blogger warm van wordt.

Gelukkig is de uitgever van het magazine zo wijs om het online te sharen zodat ik het je kan laten zien, nu, hier, op dit moment:

Hoewel ik van print hou, de ware innovatie vindt op internet plaats. Gratis toegankelijk kun je iedereen bereiken. Tenzij de overheid je censureert.

Update: luister naar Out Loud van The New Yorker over Ai Weiwei


Reacties

4 reacties op “Chinese wijsheid”

  1. THNX 4 Sharing! Boeiend!

    1. Echt opvallend goed interview over bloggen. En die Chinese censuur. Gaaf om te lezen hoe gedreven hij was en zijn gevoel richting zijn publiek.

  2. … A blog is like a monster. It grows…

    … you just do it…

    Yes. I don’t imagine things. I have no imagination, no memory. I act on the moment.

    1. Ik denk er precies zo over. Rauw. Moment. Neerzetten. Verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.