(deze blogpost is ook gepubliceerd op Podpraat)

Wim de Bie: de Radio Jaren – van Uitlaat tot podcast – Marco Raaphorst

Wim de Bie: de Radio Jaren – van Uitlaat tot podcast

Wim de Bie: “Het is een ongelofelijk groot probleem aan het worden, al die oude mannetjes en vrouwtjes… en dat ik daar dan godsamme onderdeel van uitmaak!”


Radio Doc

Wie deze nieuwsbrief al een tijdje ontvangt weet dat ik druk bezig ben met een Radio Doc over Wim de Bie. Of beter gezegd: bezig was, want hij is inmiddels af! 

Een directe aanleiding voor dit alles vormt de podcast die Wim sinds kort maakt: Bie’s Warboel. Een podcast waar ik de techniek & montage voor verzorg. Dat moet voor Wim overigens een vreemde gewaarwording zijn aangezien ik met een ietwat Haagse tongval Wim te woord sta. Alsof Tedje van Es hem helpt… 

Maar goed, die Radio Doc is dus af en gaat zondag aanstaande de ether in op Radio 1 tussen 21 en 22 uur.

Wim de Bie: de Radio Jaren – van Uitlaat tot podcast – 2Doc.nl

FF opfrissen

In 1963 begon Wim de Bie zijn medialoopbaan als eindredacteur van het VARA-radioprogramma Uitlaat. Vanwege de enorme populariteit op televisie van het duo Koot en Bie bleef het radioverleden van De Bie wat op de achtergrond. Velen zullen wellicht niet weten dat het duo Koot en Bie in het radioprogramma Uitlaat voor het eerst landelijke bekendheid kreeg.

Voor de Radio Doc ‘Wim de Bie: de Radio Jaren – van Uitlaat tot podcast’ heb ik samen met Wim diverse spraakmakende radiofragmenten geselecteerd van ondermeer W.F. Hermans, H.M van Randwijk, Provo Robert Jasper Grootveld, de Clicheemannetjes en Johnny de Selfkicker. Een aantal fragmenten komen uit de unieke privécollectie van Wim en sommige fragmenten waren zelfs nooit eerder op de radio te horen.

We blikken terug maar kijken ook vooruit want de cirkel is wat Wim betreft rond nu hij nog altijd met een audiorecorder in de hand zelf opnames maakt en de microfoon op bijvoorbeeld zijn eigen voeten richt, lopend door een grindbak. En vooruitstrevend ook, want de 78-jarige De Bie maakt er dus een podcast van: Bie’s Warboel. En dat is trouwens zijn 2e podcast…

Prosecco

Radio Doc kun je ook als podcast tot je nemen. Zou ik doen, want grote kans dat je zondagavond op het moment suprême van uitzending op ’t strand een Prosecco langs je huig laat glijden… 

Of gebruik de NPO app om live te luisteren.

‘NTR/VPRO | Radio Doc – Podcast’ van NTR op Apple Podcasts

Dus nogmaals: aanstaande zondag Radio 1, tussen 21 en 22 uur – Wim de Bie: de Radio Jaren – van Uitlaat tot podcast. Ga je geen spijt van krijgen!

De mazzel!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.