WordPress, de Moleskine van de blogger

Begin 2005 vanaf versie 1.5 ben ik met WordPress begonnen. We zijn nu ruim 6 jaar verder en WordPress heeft zoals bekend een enorme impact op het fenomeen bloggen.

Door mijn gepionieer met WordPress kwam ik al in 2006 bij VPRO Digitaal terecht en heb zo voor hun weblogs.vpro.nl, radio6.nl, weblogs.hollanddoc.nl en pooljaar.nl opgezet. Ook was ik een paar jaar betrokken bij het blog van In Europa. Daar ben ik zo’n 2 jaar geleden mee opgehouden; het mierenneuken met techniek ging me teveel tegenstaan, ik hield me liever bezig met de inhoud.

Toch is die techniek nog steeds zeer belangrijk voor mij mij. Ik knutsel graag onder de motorkap van WordPress zodat het blog precies doet wat ik ervan verlang. Ik doe het ook soms nog voor anderen als de klant me aanstaat (ja, luxe ‘probleem’). En gelukkig gaat dat soepel want WordPress is geheel open source en dus mag en kan je er alles aan verbouwen en toevoegen. Dus bouw ik mijn eigen plugins en knutsel ik regelmatig een eigen uiterlijk in elkaar. Wat dat betreft is het allemaal DIY. En een soort online tegenhanger van het bekende scratchbook van Moleskine.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.