Het goot

We moesten gister de straat op om te pinnen. Iedereen zou voor de drankjes zelf betalen. Een feestje in café Blooming, op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de Anna Paulownastraat, Den Haag. Want Birgitta vierde haar verjaardagsfeestje.

Maar na iets van 300 meter begon het toch te gieten! Dan loop je nog 100 meter door en blijf je in de Hugo de Grootstraat staan. Twee meter van de muur af want anders word je zeiknat van het opspattende water. Ik en m’n vriendin. Gelukkig hadden we een grote paraplu mee. Romantisch.

Het was een mooi gezicht al dat water. Vooral omdat het avond was, met het zachte licht van de straatlantaarns erbij en de prachtige statige huizen. Anton Corbijn woont niet voor niets in deze fotografisch verantwoorde buurt.

Een man in een rood shirt met een grote tas in de hand liep onze kant uit. Zonder jas. En helemaal doorweekt.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.