Haagse Straatkunst: NEAR! aan het woord

Gepubliceerd op

NEAR-thuis

Een poosje terug schreef ik op ons Haagse blog Hofstijl het volgende:

Wie Parijs zegt, zegt Space Invader. Wie Londen zegt, zegt Banksy. Wie Den Haag zegt, zegt…

Tja wie eigenlijk? Capitano? En Napaku natuurlijk, maar die is dood. Den Haag graffiti, we zien het overal maar wat is de geschiedenis erachter?

Het wordt tijd om de Haagse Straatkunst te gaan documenteren, zo constateerde ik. Een kwestie van niet lullen maar gewoon doen en dus plaatste ik vandaag mijn microfoon voor NEAR! terwijl Roel wat foto’s maakte. NEAR! is een van de creatieve smaakmakers van de Wall Krush Crew die grote bekendheid geniet niet alleen binnen Nederland maar ook zelfs daarbuiten. Hij staat o.a. bekend om zijn geweldige portretten.

Het is de bedoeling dat ik mijzelf uit het interview knip zodat je straks als het af is NEAR! zijn verhaal hoort vertellen. Om dit te bereiken stelde ik open vragen, vragen waarop hij niet zomaar ja of nee kon gaan antwoorden. Of noem het dwingend interviewen want via “ik wil dat je iets vertelt over …” kon ik mijn gast ‘dwingen’ zijn verhaal te vertellen alsof hij de luisteraar rechtstreeks toespreekt. Verder is het een kwestie van elkaar goed in de ogen aankijken en hopen dat er vertrouwen is. Dan kan er iets moois ontstaan. En dat gebeurde.

De kop is eraf. We zijn begonnen. Wordt vervolgd…

NEAR


Wil je mijn blogposts per e-mail of middels een feedreader ontvangen? Abonneer je dan hier.
Voor een kleine donatie zodat ik mijn werk onafhankelijk kan blijven doen, kijk op de donatiepagina.

Door Marco Raaphorst

maakt altijd muziek

7 reacties

  1. Ola, wij vroegen ons af of dit interview ergens te vinden is? Wellicht kunnen wij er aandacht aan besteden op onze site? Sowieso benieuwd naar het resultaat!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.