Beveiliging overheid? Internet Explorer 6 is nog steeds in gebruik

Vandaag was ik te gast bij een overheidsorganisatie met een mooie vergaderruimte. Voorzien van Arboproof stoelen en een Digibord. Helaas trof ik op de desktop Internet Explorer 6 aan. De browser die mening webontwikkelaar heeft doen overwegen het bijltje erbij neer te leggen. De browser die wereldwijd naam heeft gemaakt als grootste virus en phishing-schepnet aller tijden.

Het was de bedoeling dat ik zou laten zien hoe je met WordPress een blogpost kunt publiceren. Helaas, met Internet Explorer 6 gaat dat never nooit lukken. Die kan niet overweg met de laatste versie van WordPress. Ik kon dus vrijwel niets doen. Met dank aan Microsoft Internet Explorer 6, een programma van ruim 10 jaar (!) oud.

Toen ik een tweede Window opende om Flickr te laten zien, liep het programma vast. Een bekend probleem. Zelfs als je niets doet en alleen naar het scherm zit te staren dan nog kan Internet Explorer 6 uit zichzelf vastlopen.

Minister Donner maakte onlangs bekend dat de beveiliging van honderden overheidssites, waaronder die van DigiD, niet te garanderen is door alle problemen die er zijn met de SSL-certificaten van DigiNotar. Ik vraag me af met welke browser Minister Donner op het internet surft…

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

2 reacties

  1. Bij mij op het werk is IE6 ook de standaard browser. Maar wel dichtgelijmde usb poorten want stel je voor dat personeel een van huis mee gebracht stickie (die uiteraard vol virussen zitten) in de pc stopt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.