Beveiliging overheid? Internet Explorer 6 is nog steeds in gebruik

Vandaag was ik te gast bij een overheidsorganisatie met een mooie vergaderruimte. Voorzien van Arboproof stoelen en een Digibord. Helaas trof ik op de desktop Internet Explorer 6 aan. De browser die mening webontwikkelaar heeft doen overwegen het bijltje erbij neer te leggen. De browser die wereldwijd naam heeft gemaakt als grootste virus en phishing-schepnet aller tijden.

Het was de bedoeling dat ik zou laten zien hoe je met WordPress een blogpost kunt publiceren. Helaas, met Internet Explorer 6 gaat dat never nooit lukken. Die kan niet overweg met de laatste versie van WordPress. Ik kon dus vrijwel niets doen. Met dank aan Microsoft Internet Explorer 6, een programma van ruim 10 jaar (!) oud.

Toen ik een tweede Window opende om Flickr te laten zien, liep het programma vast. Een bekend probleem. Zelfs als je niets doet en alleen naar het scherm zit te staren dan nog kan Internet Explorer 6 uit zichzelf vastlopen.

Minister Donner maakte onlangs bekend dat de beveiliging van honderden overheidssites, waaronder die van DigiD, niet te garanderen is door alle problemen die er zijn met de SSL-certificaten van DigiNotar. Ik vraag me af met welke browser Minister Donner op het internet surft…

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

2 reacties

  1. Bij mij op het werk is IE6 ook de standaard browser. Maar wel dichtgelijmde usb poorten want stel je voor dat personeel een van huis mee gebracht stickie (die uiteraard vol virussen zitten) in de pc stopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.