Podpraat #149 – Ach, Meneer Aart

Het was groot nieuws van de week: het overlijden van Aart Staartjes. Hij was nog van de generatie van vóór de Babyboomers. Van het slag dat sinds de 60-er jaren vol in het verzet ging tegen de religekte en vertrutte kuisheidsstaat.

Een man om heel erg trots op te zijn.


#En dus luisterde ik Meneer Aart terug: Meneer Aart voor de spiegel. Een interessante opname, met name vanwege de mega lawaaiige omgeving waar veel fragmenten in opgenomen zijn. Maar goeds, men had toen slechts radio en nog geen verstand van podcasting, zullen we maar zeggen.

Aart zat ook in De Grote Harry Bannink Podcast. Wist je waarschijnlijk al.

#Het eerste advertentienetwerk dat zich puur op podcasting richt heet Podcastads. Onder het tabje podcasting lees ik:

Ons doel is om je te laten doen waar je het beste in bent: het creëren van leuke, spannende, informatieve podcasts. Wij richten ons op het vinden van de juiste adverteerders bij die content. Door onze jarenlange ervaring weten we wat wel en wat niet werkt en we zullen er uiteraard voor zorgdragen dat jij altijd de controle houdt over welke adverteerder en welke boodschap rondom de podcast komt te staan. Aarzel dus niet neem contact met ons op.

De diensten die men aanbiedt zijn overigens 100% identiek aan wat bv een Adfactor aanbiedt op het gebied van podcasting.

Het advertentieplatform dat het meeste geld oplevert lijkt mij het beste platform. Dat vraagt dus om een praktijktest. Iemand ervaring met een van deze twee of vergelijkbare clubs? Laat het me weten!

#Podpraat ben ik op 17 februari 2017 begonnen. Dat draaide toendertijd op de prima nieuwsbriefservice van Revue. Aangezien dat mij toch maandelijks behoorlijk wat zakcenten ging kosten, heb ik besloot om de boel centraal te integreren op Podpraat.nl. Inmiddels zijn al die oude nieuwsbrieven hier ook op Podpraat terug te lezen. Ik heb ze gecategoriseerd onder Nieuwsbrief Archief.

#Botte Jellema wond zich van de week op dat in de aflevering van de BBC podcast Soul Music over het nummer Africa van de band Toto, de naam van gitarist Steve Lukather verkeerd uitgesproken werd. En dat dit niet werd gecorrigeerd:

https://twitter.com/bottejellema/status/1216828881933565952

Ik snap dat wel. Tijdens mijn interview voor de podcastaflevering Oostende Healing versprak Arno Hintjens zich en noemde de vriendin van Marvin Gaye Eugenie de Vis, terwijl het Eugenie Vis is. Ik kon het niet over mijn hart krijgen Arno niet een handje te helpen. En dus knipte ik die ‘de’ eruit. Dat was trouwens best een lastige edit weet ik nog.

Voor wie die aflevering niet kent, ik kan hem van harte aanbevelen:

https://soundcloud.com/vervormer/oostende-healing

#Van de week las ik een artikel met als titel ‘Podcast revolution: the rise and rise of audio storytelling‘ (The Conversation). En een paar dagen later eentje met als titel ‘The Speedy Evolution of Podcast and Audio Storytelling‘ (The Wire). En weer wat dagen later eentje met als titel ‘Podcast revolution: The rise of audio storytelling‘ (The Next Web). Hey verrek, dacht ik, die titel is hetzelfde als het eerste stuk dat ik las! En artikel 2 met een andere titel bleek inhoudelijk precies hetzelfde stuk te zijn. Wat is hier aan de hand? Welnu het oorspronkelijk stuk werd gepubliceerd onder een Creative Commons BY-ND (naamsvermelding, geen afgeleide werken) en vraagt actief om herpublicatie om zo de verspreiding van de inhoud te vergroten. En dat is dus gelukt. Erg tof! Dat zouden meer journalistieke blogs moeten doen.

#Videootje:

#Spotify heeft iets nieuws. Een playlist met podcasts voor je hond. Zet ‘m op en je hond heeft er meer dan 10 uur vermaak aan. Moet ‘ie wel engels verstaan…

*zucht* Gek! Maar goeds, ik vind wel meer dingen gek…

Tot zover. De mazzel!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.