Bloggen met de billen bloot

Michael sluit zijn blogpost ‘Bloggen met de billen bloot 2‘ af met een vraag:

Hoe bloot geef jij jezelf op je blog? En ben je daar bewust mee bezig?

Ik heb niet het idee dat ik me ergens voor hoef te schamen, dat bepaalde dingen in mijn karakter of de dingen die ik denk niet zomaar openbaar gemaakt kunnen worden. Ik hou me dus niet in wat dat betreft. En ik vind dat niemand dat moet doen. Als mijn naasten dat wel hebben zou ik dat heel jammer vinden. In naaktheid zit voor mij alle kracht die een mens tot een mens maakt. Fuck schaamte!

Durf jezelf te geven, dan durft een ander zich ook naar jou toe te geven. Oppervlakkigheid is vlak. En de zwartekousenkerk is lachwekkend. Hoe meer ziel je laat zien in alles, en dus ook in je werk, des te beter. Dat maakt het leven namelijk niet voorspelbaar. Dan gebeurt er tenminste iets.

Zoals Frank Zappa ooit zei: what is the dirtiest part of your body? Your brain!

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

4 reacties

      1. Je blogt volgens mij zonder zelfcensuur. In ieder geval kan ik die niet zo snel ontdekken in je teksten. En zoals je zelf ook aangeeft in je blogpost op about:blank wil je zo vrij mogelijk bloggen. Dat is bewonderingswaardig vind ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.