De doelstelling van Occupy? Check Occupied Wall Street Journal, No 1-2

occupy-w680
Veel mensen begrijpen de Occupy beweging niet. Ze vinden het stom dat er geen leiding is. En dat er geen duidelijk afgesproken doelen zijn.

Wat is het doel van internet? Wat is het doel van een democratie? Wat is het doel van het leven? Misschien zijn die doelen wel te groots en laten ze zich daardoor lastig formuleren. En zo is het voor Occypy, die een nieuwe democratie voor ogen heeft, net zo lastig om hun beweging een eenduidig doel te geven.

Een aantal journalisten die betrokken is bij Occupy doet onder de noemer Occupied Wall Street Journal een poging om Occupy te duiden.

If we want people’s democracy then we’ve got to build a people’s media — the two are inseparable.

We want to be the people’s media. Our first project is The Occupy Wall Street Journal, a four-page broadsheet newspaper with an ambitious print run of 50,000. It’s aimed at the general public. The idea is to explain what the protest is about and profile different people who have joined and why they joined.

Occupy Wall Street Media is not the “official” media of the occupation — there is no official media! This is one attempt by a group of journalists who support the occupation to offer a way for the general public to hear the stories, perspectives and ideas from inside the movement. We think the more voices, ideas and media the better.

Deze quotes zijn afkomstig van de KickStarter projectpagina van Occupy Wall Street Media. Het doel was om via deze crowdfunding-methode $12,000 op te halen maar de wereldwijde steun van Occupy resulteert erin dat de teller inmiddels al zelfs op $75,690 staat! Ruim 600% meer funding dan verwacht!

[yellow_box]Deel 1 en 2 van Occupied Wall Street Journal zijn gratis te downloaden of via Google Docs en Sribd te lezen.[/yellow_box]

Editie 2, gepubliceerd op 8 oktober 2011, 4 pagina’s

  • Download
  • Lees via Google Docs
  • Lees online (Scribd account nodig)

Editie 1 , gepubliceerd begin oktober 2011, 4 pagina’s

Foto: Meneer de Braker / creative commons BY-NC-ND

(via monoskop)

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.