8mm videocamera met mobiel gefilmd

Als kind ging ik met mijn vader op stap om de hofjes van Den Haag met een 8mm camera vast te leggen. Filmpjes die we met de auto naar Rijswijk brachten om ontwikkeld te worden. Van daaruit werden die volgens mij naar Duitsland opgestuurd, want alleen daar ontwikkelden ze die dingen. En ja, je raadt het al, het is het apparaat dat je in bovenstaande video kunt zien. En ja, dat is dus mijn vader.

Toen mijn dochter geboren werd kocht ik , 9 jaar geleden, een videocamera die op Mini-DV werkte. Magnetisch tape dus maar gebruikmakend van digitale data-opslag. Het exemplaar van mij was een zeer luxeuze uitvoering omdat deze voorzien was van een digitale uit- èn ingang via Firewire.

Nu zit er in mijn mobiel een videocamera die perfect in HD kan filmen. Met zelfs een macrostand en een microfoon aan voor en achterzijde (handig voor interviews!).

Dit is natuurlijk zóó 2011, maar ik kon het gewoon niet laten.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.