“Een echte levensgenieter”

youngman
CC BY foto: Glen Bledsoe

Een vriend van mij, hij is heel actief op Flickr, verbaast zich er regelmatig over dat als hij een zelfportret op Flickr zet hij vooral hele positieve reacties krijgt. Niet zozeer over de fotografie maar vooral over hemzelf. Zijn karakter. Dat ‘ie zo’n levensgenieter is. Terwijl hij antidepressiva slikt en zich op de foto’s soms ronduit kut voelt.

Een foto is zo misleidend als wat. Vooral als je strak in de lens kijkt. Een foto is slechts een still, een bevroren moment. Vrijwel niemand weet wat ervoor of erna gebeurd is.

Neem die foto van hierboven. Misschien heeft het jongetje vlak voordat de foto genomen werd tranen met tuiten gelachen. Of misschien kijkt ‘ie wel altijd zo. Misschien heeft ‘ie zojuist met een tondeuse al zijn haar afgeschoren. En misschien baalt ‘ie daarvan. Of misschien vind ‘ie het juist prachtig.

Wij vullen het allemaal in. Met gevoel. En verhalen. 1 foto en we weten het. Beeldvorming.

Door Marco Raaphorst

ik maak podcasts en muziek

1 reactie

  1. De waarde van een comment onder een foto is wat je er uithaalt. hecht er vooral geen grote waarde aan, tenzij je de persoon-een beetje kent, vandaag prijzen ze je de hemel in morgen het graf in.
    Dit geldt ook voor gewone foto’s de een is nog mooier dan de ander. door een grote groep wordt een drol nog aangeprezen als een kunstwerk. blijf nuchter en laat je niet meeslepen wat anderen vinden
    Mensen krijgen een appelflauwte als het woord Explore klinkt bij Flickr . er zijn mooie foto’s bij maar ook dweilen.

    .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.