De jaren met Ferry

fer

Mijn oude gitaarleraar, Ferry Robers. De meeste jazzmuzikanten in Den Haag kennen hem. Soms als ik zijn naam laat vallen in de kroeg (*) krijg ik gelijk een mooi verhaal te horen.

Ferry was een meesterlijke gitarist met een prachtige toon, perfecte timing en een echt eigen stijl. In de jaren dat hij mij lesgaf op de Haagse Stedelijke Muziekschool heb ik veel van hem geleerd.

Ik zal nooit vergeten hoe hij mij uitnodigde om op het North Sea Jazzfestival te spelen. Dat was mijn eerste keer, als ik het goed heb in 1987 (ja, we worden oud). Miles Davis speelde er toen ook. Magisch!

Ferry zoop en rookte behoorlijk door. Echt oud is hij niet geworden. Wel legendarisch en een voorbeeld voor velen qua hartelijkheid, vriendschap en didactiek. Hij was uniek en je kon verschrikkelijk met hem lachen.

Ferry, is overigens ook verantwoordelijk voor een aantal pijnlijke beschadigingen aan mijn gitaar. De schoft! Tijd voor wat foto’s…

* Bijvoorbeeld in Den Haag bij Danzig, De Oude Mol, De Pater of het Proeflokaal.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

3 reacties

  1. WoW Marco…wat een mooi stukje over mijn opa! We zijn dankbaar dat hij voor velen een inspiratiebron is en dankbaar voor de glimlach, die hij, 28 jaar na zijn dood nog steeds bij velen op hun gezicht brengt :-)

    1. Rachel wat een geweldig stukje over je opa en wat zal oma en de meiden trots zijn op hem, met kippenvel en een traan alles gelezen. Was ook een gigantisch persoon en ben blij dat wij hem ook hebben mogen kennen en meemaken. 😘😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.