Uitdagen (#WOT 3)

(mijn bijdrage aan de Write On Thursday, de #WOT)

Uitdagen [regelmatig werkwoord] • iets doen of zeggen om een reactie uit te lokken ~ synoniemen: provoceren, tarten, prikkelen, uitlokken

Een van de dingen waar ik soms weleens ongerust over ben, is of de muziek mij ooit kan verlaten. Ik componeerde het laatste jaar veel minder muziek dan voorheen. Zou ik het soms moedwillig uit de weg gaan of zo?

Ik had het er gisteren met een vriend over. “Maar speel je dan ook minder gitaar?” In tegendeel. Ik speel elke dag wel. Bij mijn dochter op de kamer staat een gitaar en in de woonkamer staan er ook een. Ze staan daar uitdagend om bespeeld te worden. Soms, terwijl we op het punt staan om naar buiten te gaan, pak ik er eentje op. De dames kijken mij dan met draaiende ogen zuchtend aan.

Kortom, er is niets om ongerust over te zijn. En de dames? Die kunnen wel even wachten.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

5 reacties

  1. Die muziek verlaat jou niet. Daar ben ik helemaal niet bang voor. Ik roep af en toe gewoon iets vervelends over Todd Rundgren en dan wakkert het vuurtje vanzelf weer aan. Die waakvlam brandt toch altijd bij jou.

  2. Die gitaar en de muziek daar kom je nooit meer van af. In de tijd dat ik trouwde, de kinderen klein waren en ik werkte, hing ik mijn gitaar in de wilgen. Bijna 15 jaar lang. Inmiddels is die weer terug. De vingervlugheid was wat afgenomen, maar ik merkte dat ik wel meer kracht had in mijn handen. Ben weer opnieuw aan de slag gegaan. Heerljk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.