Ik wil met crowdfunding aan de slag!

Ik wil al jaren met crowdfunding aan de slag. Heb er weleens over geboomd met de VPRO, De Nieuwe Reporter en Creative Commons Nederland. Het kwam er niet van.

Vorig jaar overwoog ik zelf een Haags fonds op te zetten. Omdat niemand het doet. Omdat Den Haag achterloopt. Toch worstelt onze culturele sector hier evenzo hard als elders in het land. Maar ik heb besloten het niet te doen. Teveel werk om vanaf 0 te beginnen en ik ben meer maker dan organisator, laat staan fondsenwerver. Het zou slimmer zijn om bijvoorbeeld bij een fonds als fonds1818.nl in te haken.

Is crowdfunding een zinvolle investering? Is het de toekomst? Zonder ENIGE TWIJFEL!

Maar goeds, omdat Den Haag geen fonds heeft zou ik het nu via het Amsterdams Fonds voor de Kunst doen: voordekunst.nl
Die hebben het goed begrepen. En wellicht dat ik een project in de aanbieding heb binnenkort.

Dat zal toch wat zijn. Ik als Haagse maker. Maar wat moet dat moet. Er komt gewoon keihard onder te staan: met dank aan Amsterdam.


Reacties

4 reacties op “Ik wil met crowdfunding aan de slag!”

 1. Ach, zo erg is dat toch niet? Met dank aan Amsterdam? Het is gelukkig geen ‘Met dank aan Staphorst of Volendam’ :)

  1. Ik hoop vooral dat Den Haag ‘m voelt :)

 2. Michel ten Hoove avatar
  Michel ten Hoove

  Dat crowdfunding de toekomst heeft blijkt wel uit dit NOS bericht: http://nos.nl/artikel/339512-crowdfunding-levert-miljoen-op.html.

  Er zijn meer mensen die met prachtige ideeën rondlopen. Die het alleen aan voldoende kapitaal ontbreekt. De één zegt dat banken geen geld meer willen uitlenen. De ander zegt dat banken altijd nog willen investeren, als je maar met een goed onderbouwd plan komt.

  Laatst hoorde ik iemand op twitter zeggen dat crowdfunding toch gewoon bedelen is. Dat vind ik niet. Bij crowdfunding stel je immers een tegenprestatie (hoe weinig tastbaar op het moment zelf ook) in het vooruitzicht. Bovendien, als crowdfunding bedelen is, is een lening vragen bij de bank dat dan ook niet?

  Zelf denk ik dat crowdfunding vooral een andere, afwijkende manier van financieren is die meer bij deze tijd past. Vele kleine beetjes maken één grote. Bijeengebracht door individuen die ieder voor zich een persoonlijke betrokkenheid voelen bij datgene waar ze investeren. Dat is toch veel mooier dan geld afkomstig van een bank dat gehuisvest is in een grote kantoorkolos. Afkomstig van de krijtstreep gepakte bankiers die qua leef- en denkwereld mijlenver van je afstaan. Zonder dat je weet waar het geld vandaan komt en zonder dat er enige betrokkenheid met je product van de geldverstrekker aan ten grondslag ligt.

  Nee, crowdfunding is sociaal. En dus helemaal van deze tijd.

  1. Ja, bedelen komt vaak op. Ook bij diegenen die vragen om donaties. Zoals Wikipedia. Ik vind dat geen bedelen.

   Bedelen kan ook vragen om aandacht zijn. Daar kun je 110% van alle advertenties onder plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.