De 1%

Nederland is een prachtig vrij land. Laten we daar trots op zijn en wat meer genieten van de mogelijkheden die zij ons biedt.

In dit land kan Minister Schippers liegen over de kosten voor het organiseren van de Olympische Spelen in Amsterdam. Het zou gaan om een bedrag van 8 miljard. Er zal een spoeddebat over worden gevoerd en iedereen weet nu al, minister Schippers mag blijven, en die Olympische Spelen zullen er gaan komen.

Ook hoef je je als bankdirecteur in dit land helemaal niet verantwoordelijk te voelen voor de nationale financiële crisis. Rijkman Groenink kreeg van ABN Amro 28,4 miljoen euro mee om zijn naam eer aan te doen. En zelfs als je als directeur totaal mislukt dan nog hoef je je daarvoor niet te schamen. Voor het gezichtsverlies geeft de organisatie je graag veel geld mee. Om weer even op adem te komen. Vraag het maar aan de heren van de BUMA (7 ton), Vestia (3,5 miljoen), Delta (1,3 miljoen) enzovoorts. Je hoeft je in dit prachtige land nooit gestraft of verantwoordelijk te voelen.

Vorige week verzweeg de NS met opzet dat er bussen beschikbaar waren toen door een treinstoring bij Amsterdam vele reizigers urenlang strandden. Op zo’n mooi -ex staatsbedrijf als de NS moeten we tenslotte trots kunnen zijn. En dus hield Minister Schultz een hand boven het hoofd van de NS en ProRails door een nulletje weg te laten bij het melden van het aantal wisselstoringen in februari jongstleden.

Zo help je elkaar hier in Nederland in deze barre tijden.

Ik heb alleen wel het gevoel dat dat helpen in twee totaal gescheiden groepen plaatsvindt. Er is een groep mèt een moreel geweten, en een zonder. En die laatste – we noemen ze de 1% – is een kleine elite groep die stervende is. Want het is lente.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

3 reacties

  1. En vergeet vooral niet, je mag in Nederland blogs vullen met onwaarheden en halve waarheden, en zelfs dat gaat in de lente door ! Gelukkig bestaat Nederland niet uit 99% en 1% , want ik zou bij beide toch zeker niet gerangschikt willen worden.Gelukkig bestaan we in Nederland uit 100 x 1% en mogen we zowel de zelfbenoemde 1% als een heel aantal andere procenten “links ” laten liggen en onze eigen mening vormen en onze eigen waarheden creeren.En alleen daarom ben ik nog steeds dankbaar dat ik in Nederland mag wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.