WRITE ON THURSDAY. #WOT 13

(mijn bijdrage aan de Write On Thursday, de #WOT)

Opzet * Zelfst. Naamw. wat je wilt bereiken. Synoniem: bedoeling met opzet (= expres; = opzettelijk) Voorbedacht – Moedwil

Het woord opzet heeft een negatieve klank. Toch vreemd want graag willen we het leven zelf in de hand houden. We willen opzettelijk dingen doen. Alleen als we doen alsof het toevallig tot stand kwam maar het bleek allemaal van te voren opgezet, dan vinden we dat niet leuk.

Televisie kan soms zo zijn. Neem bijvoorbeeld het programma Connected van de NCRV. Dit programma is met opzet zo gemaakt dat het lijkt alsof de hoofdpersonen zichzelf met een goedkope camera heel candit filmen. Helaas verraden het goede geluid en beeld dat het hier niet om amateur-beelden gaat. Met als hoogtepunt het rood knipperend record lampje dat steevast in beeld komt. We worden hier voor de gek gehouden. Opzettelijk. Het is niet wat het lijkt.

Iemand die met opzet de feiten verdraait, wil fucken met het brein van de ontvanger. Die neemt de ontvanger niet serieus. Alleen valse mensen doen zoiets. Gelukkig leven eerlijke mensen het langst.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.