Newsweek Beatle editie valt tegen

NewsweekSpecialEditionBeatles-w200Ik kocht hem vorige week die Newsweek Beatle special. Zonde van het geld. Er staat niets nieuws in en het reutelt meer over succes, vrouwen en kinderen dan dat het een poging doet die bijzondere liedjes toch wat meer te ontrafelen.

Elke popmusicus moet het materiaal van de Beatles kennen. Zij hebben laten zien hoe je met ritme, harmonie, melodie en verhalende teksten een populair lied schrijft. En wie zich er verre van houdt riskeert een autistisch muzikaal bestaan.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

3 reacties

  1. Er lagen exemplaren voor het meenemen bij de Bieb op het spui. Bij het vluchtig doorbladeren dacht ik al, leuk voor iemand anders.

  2. Amen! Helemaal mee eens met je mening over The Beatles. Het Newsweek nummer niet gezien, maar valt er over The Beatles uberhaupt nog iets nieuws te melden? Jazeker. Vorig jaar kwam Het klein boek van The Beatles uit: http://www.michaelminneboo.nl/2011/08/het-fijne-kleine-boek-van-de-beatles/. Recent las ik Baby’s in Black, een striproman over de romance tussen Astrid Kircherr en Stuart Sutcliffe. En er is net een Nederlandse vertaling uit van een nieuwe biografie van John Lennon. Die moet ik overigens nog lezen, maar ik ben wel benieuwd. Het kan dus wel: boeiend materiaal over The Beatles maken.

  3. En 0 weblinks. Terwijl er juist op het web de interessantste dingen over de Beatles zijn te vinden. Hele artikelen inclusief samples van Tomorrow Never Knows zijn er online te vinden. En dit te denken van dit geweldige gratis E-book/pdf over Revolver:

    Klik om toegang te krijgen tot abracadabrav1.0.pdf

    Maar er is zoveel.

    Een bio over John Lennon lijkt mij tof om te lezen. Heb er wel 2 van McCartney en 1 van George Harrison gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.