Vrijheid, blijheid

Niels slingerde het nieuwste boek van de Texaanse cartoonist Hugh MacLeod via een tweet aan:Een grappige vogel is het die Hugh. Hij tekende vroeger op bierviltjes, besloot ze vervolgens op zijn blog te zetten, er kwam wat vraag, Hugh ging ze op een mooi stukkie papier met een lijstje er omheen verkopen en nu ruim 10 jaar later laat Hugh geen gelegenheid voorbij gaan door te roepen hoe te gek hij het bloggen vindt. Dat ‘ie er alles aan te danken heeft. En dat hij alles kan doen zoals hij wil. Kortom: vrijheid, blijheid.

Dat laatste riep Dirk Vervenne van SABAM (lees: Belgische BUMA) mij ook toe toen ik met hem debatteerde over copyright voor een live publiek ergens in een zaaltje in Leuven, België. Na afloop hebben we toen nog een bier of wat ‘op café’ opgedronken. Ik ben het met hem enorm oneens voor wat betreft copyright in de tegenwoordige tijd, maar verder kan ik het prima met de man vinden. Dirk is een groot liefhebber van Nick Cave en praat graag over muziek. Dat schept een band.

Wat jij verkondigt, Marco, is alleen maar vrijheid, blijheid

Dat waren zo’n beetje letterlijk zijn woorden. Een mooi compliment, ook al bedoelde Dirk het anders.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als copyleft

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.