Ontwikkeld in Den Haag: Super 8

super-8

Vandaag werkte ik met video-editor André Bijma samen aan de mixage van het project Haagse Kunstgrepen. En dat verliep op rolletjes. Best spannend, want dit was de eerste keer dat we samenwerkten. Al vrij snel werd duidelijk dat het vast en zeker niet bij deze klus zal blijven. Artistiek gezien klikt het tussen ons. Uniek, want we zijn beiden zeer veeleisend en kritisch.

Wat ook leuk was, was dat we halverwege even bezoek kregen van de buurman, Frank Bruinsma die een bedrijf heeft in het ontwikkelen en dupliceren van Super 8 films. Vroeger maakte ik samen met mijn pa filmpjes op 8 millimeter, Super 8 dus. De films gooide ik vervolgens in Rijswijk ergens bij Agfa door de brievenbus. En vervolgens werden die films naar Duitsland vervoerd om ze daar te ontwikkelen. Nu, een jaar of 30 later kan dat dus gewoon in Den Haag.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

4 reacties

  1. Nog leuker is het dat deze filmtechnieken dubbel-8 en Super 8 diep uit de vorige eeuw stammen. En dat daarover via de nieuwste media wordt gecommuniceerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.