We verdienen respect!

Vrijwel in elke video wordt gebruik gemaakt van muziek. Omdat muziek een hele belangrijke rol vervult: het kan een productie maken of breken.

Vaak valt mij op dat er geen credits gegeven worden voor de muziek. Dat is geen teken van respect voor degene die het gemaakt heeft. En daar kan ik mij dus behoorlijk kwaad om maken. En ja, ook video’s van grote bedrijven en producties van onze Publiek Omroep ontbreekt het vaak aan credits voor de gebruikte muziek.

De rol van muziek is vaak sterk bepalend voor het gevoel dat uit de beelden spreekt. En de makers hiervan verdienen hiervoor niets meer en niets minder dan respect.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

4 reacties

    1. Je zou het wel verwachten. Misschien dat net als bij sommige foto’s er een afkoopsom gebruikt is en met als voorwaarde: geen naamsvermelding. Online heb je natuurlijk allerlei vormen dat het lastig maakt. Ik ben voor de simpele regel en ben ook tegen auteurs die hun naamsvermelding laten afkopen, da’s altijd een vies spelletje. Kortom: credits zijn altijd noodzaak. En bovendien nog simpel op te voeren ook.

  1. Het is niet alleen een teken van respect, maar het is ook gewoon informatief. Bij duitse reclames staat altijd onderin welk nummer er is gebruikt voor de reclame, dat scheelt een hoop gezoek op sites als “muziek in de reclame” en rondvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.