Beeld en Geluid biedt gratis geluiden via SoundCloud aan

Stel je zoekt het bekende geluid van ouderwetse filmprojector…

of het geluid van een ouderwetse telefoon…

het geluid van de richtingaanwijzer van een Peugeot 305…

Op dit moment heeft Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 2095 geluiden op SoundCloud staan. In het kader van hun project Geluid van Nederland kun je zelf ook geluiden uploaden en die zo toevoegen. Wat ik nog niet gezien heb is hoe ik mijn geluiden die al op SoundCloud staan kan kopelen aan de kaart van Geluid van Nederland. Opnieuw uploaden lijkt mij niet slim, het zijn tenslotte geluiden die ik opnam. Dus het zou raar zijn als Beeld en Geluid de credits voor die geluiden krijgt.

Interessant hieraan is dat alle geluiden te gebruiken zijn onder een vrije Creative Commons licentie (of alleen BY/naamsvermelding of BY-SA/naamsvermelding-gelijkdelen).

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

6 reacties

  1. Graag gedaan. Zou mooi zijn om een platform te ontwikkelen om al dit soort geluiden (die tegenwoordig dus embed worden) samen te met die van anderen aan te bieden + te voorzien van een goeie zoekfunctie.

  1. Hoi Maarten!

   Aha, ja slim van die groep. Zal laten eens kijken wat ik eraan kan toevoegen. Gebruik vrijwel alleen nog maar BY-SA tegenwoordig.

   Groeten,

   Marco

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.