Mijn speeltuintje

keys

Het creatieve proces vraagt om vrijwillige opsluiting. In mijn geval. Een studio of een edit ruimte waar ik uren achtereen gesloten kan werken.

Ik weet dat sommige schrijvers graag in cafés schrijven. Juist dankzij de drukte – temidden van het echte leven? – om hen heen. Met een koptelefoon op kun je in cafés ook muziek maken of video’s gaan editen. Maar echt handig lijkt mij dat niet.

Ik heb baat bij de vrijwillige opsluiting. Ik calculeer in dagen vrijwillige opsluiting om het creatieve proces succesvol tot stand te kunnen brengen. En kom je op een verkeerd moment binnen, dan hoor je mij misschien zoeken, prutsen, zwoegen. Want dat kan en mag allemaal in mijn speeltuintje.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

3 reacties

    1. Ik heb heel veel muziek gewoon met laptop vanaf de bank gemaakt. Maar in alle rust, afgesloten, werkt toch het beste. En helemaal als het om serieuze opdrachten gaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.