Geluk

Hieronder mijn bijdrage aan de #WOT 37, over geluk.

Een van de dingen die je in het leven niet in de hand hebt is geluk. Met name als het aankomt op lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hoewel die 2 naar mijn idee nauw met elkaar in verband staan. Ik heb het in mijn eigen omgeving gezien bij jong en oud: je gezondheid kun je niet afdwingen. Want je hebt ze erbij die ‘ongezond’ leven en stokoud worden en je hebt ze erbij die zonder te roken en te drinken nog voor hun 35e plotseling dood neervallen.

Dat je leven op elk moment een drastische wending kan krijgen, heb ik vaak genoeg meegemaakt. Zo overleed 10 jaar geleden een goede vriend van mij tijdens een binnenlandse vlucht in Peru.

Het is alles of niets met geluk. Maar als het er is, prijs je dan maar gelukkig!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

ik maak podcasts (montage, sound design, muziekcompositie)

11 reacties

  1. mensen gaan vooral vaak voorbij aan geluk. te druk, te hoge eisen, teveel willen, teveel met toekomst bezig, teveel wensen, te vaak teleurgesteld, niet of nauwelijks kunnen genieten. moet ik doorgaan?

  2. Geluk in deze vorm overkomt je. De kunst is te kunnen genieten van kleine dingen en dat als geluk ervaren. Dat geeft glans aan je leven, ook een kort leven, hoe oneerlijk dat ook is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.