Self-Image expo: een creatieve versterking in Den Haag

Zie deze set op Flickr.

In het centrum van Den Haag, in de Haagsche Bluf neemt de standupgallery.com een winkelpand tijdelijk antikraak in de occupy voor kunstenaars en exposities. Afgelopen vrijdag mocht ik daar tijdens de opening van de expositie Self-Image met Heide een paar liedjes komen spelen.

Ik begeleidde Heide op akoestische gitaar. Moet ik/we vaker doen, want het is weliswaar erg naakt zo onversterkt maar wel zeer bevredigend. Tussen ons en het publiek zit niets, alleen een beetje lucht. En nadat ik de noten heb aangeslagen en Heide haar noten heeft gezongen sterven ze weg. Je moet de tijd dus zien te vangen zolang het duurt.

De expositie bestaat uit een combinatie van self-images die Sytske Roskam maakte, soms met een neutrale blik, soms blij, soms verdrietig, heel eerlijk èn de expositie Hart Op Straat van mijn partner Karin Ramaker. Op diverse muren zijn de foto’s in een speelse mozaïekvorm opgehangen.

Aan de bezoekers was gevraagd om wat eten en drinken mee te eten. Karin en Sytske hadden zelf ook het een en ander “voor het geval dat” geregeld. Het resultaat was een overvloed aan eten en drinken en een bere gezellige sfeer. Tussendoor klonk er geen muziek, iets dat volgens mij niemand miste. Het is juist heerlijk babbelen zo op die manier.

Leuk om mee te maken wanneer creativiteit op zo’n leuke manier bij elkaar komt. De expositie is nog tot en met 18 november gratis te bezoeken van woensdag t/m zondag te bezoeken @ Standup Gallery.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.