Self-Image expo: een creatieve versterking in Den Haag

Zie deze set op Flickr.

In het centrum van Den Haag, in de Haagsche Bluf neemt de standupgallery.com een winkelpand tijdelijk antikraak in de occupy voor kunstenaars en exposities. Afgelopen vrijdag mocht ik daar tijdens de opening van de expositie Self-Image met Heide een paar liedjes komen spelen.

Ik begeleidde Heide op akoestische gitaar. Moet ik/we vaker doen, want het is weliswaar erg naakt zo onversterkt maar wel zeer bevredigend. Tussen ons en het publiek zit niets, alleen een beetje lucht. En nadat ik de noten heb aangeslagen en Heide haar noten heeft gezongen sterven ze weg. Je moet de tijd dus zien te vangen zolang het duurt.

De expositie bestaat uit een combinatie van self-images die Sytske Roskam maakte, soms met een neutrale blik, soms blij, soms verdrietig, heel eerlijk èn de expositie Hart Op Straat van mijn partner Karin Ramaker. Op diverse muren zijn de foto’s in een speelse mozaïekvorm opgehangen.

Aan de bezoekers was gevraagd om wat eten en drinken mee te eten. Karin en Sytske hadden zelf ook het een en ander “voor het geval dat” geregeld. Het resultaat was een overvloed aan eten en drinken en een bere gezellige sfeer. Tussendoor klonk er geen muziek, iets dat volgens mij niemand miste. Het is juist heerlijk babbelen zo op die manier.

Leuk om mee te maken wanneer creativiteit op zo’n leuke manier bij elkaar komt. De expositie is nog tot en met 18 november gratis te bezoeken van woensdag t/m zondag te bezoeken @ Standup Gallery.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.