Dit is een gearchiveerde blogpost van Podpraat.nl

Podpraat #161 – waar doe je het allemaal voor?

Het is goed om jezelf de essentiële vragen te stellen. Je eigen drijfveren te onderzoeken. Met name als de dingen misschien niet (meer) goed voelen.

Het kan erin resulteren dat je moet kappen met het maken van een podcast. Misschien maak je er wel nooit meer een. So be it. Het is niet erg om te stoppen. Een dipje kan een goed signaal zijn om de zaken radicaal anders aan te pakken. Niets zo veranderlijk als de mens, als het leven. We maken het nu aan den lijve mee. Het dwingt ons na te denken wat echt belangrijk is.

Als je jong bent dan sta je al snel in vuur en vlam, maar als je vaker met dat bijltje hebt gehakt dan veranderen er toch behoorlijk wat zaken. Je herkent de herhaling van zetten, het kuddegedrag, het elkaar nalullen, de bedachte “authenticiteit” enzo verder.

Maar goed, zeg nu eens eerlijk: doet jouw podcast er echt toe?


Podcastclub stromend

Gisteravond ergens online on the interwebz:

Stenders & Blokhuis exclusief op JUKE

Rob Stenders en Leo Blokhuis maken voor JUKE een exclusief platform rondom muziek.

Rob Stenders en Leo Blokhuis graven onder de oppervlakte van de popmuziek en nemen luisteraars mee in hun rabbithole naar popmuziek wonderland. Luisteraars vinden op het platform alle digitale muziekstreams van Stenders en Blokhuis én hun wekelijkse podcasts.

Spreekbuis

Jammer dat de podcasts van JUKE niet open zijn en dus niet zijn te beluisteren via de podcastapps. Dat kan alleen online of via de Android of iOS-app van JUKE.

Woest dwars door Arnhem met Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen nam de heren van Woeste Meuk, Nico Dijkshoorn en Tim Knol, op sleeptouw door zijn geboorteplaats Arnhem. Van Roosmalen wijst ze op alle lelijkheid die hij juist mooi zegt te vinden. Nico lijkt hem te geloven. Ik niet, of althans een beetje, want cynisme is bij hem nooit ver te zoeken.

Lachen om de lelijkheid, om de lulligheid, om de voordehandliggendheid, om de beperkte fantasie, om de wansmaak, om de liefdeloosheid. De tragiek van de mens wordt door Marcel maar wat graag op een sokkeltje gezet.

Luister naar een uitgesproken Björn van der Doelen

Ik blogde het ook op mijn marcoraaphorst.nl vandaag:

Mijn eerste podcast heette Uitgesproken. Ben toen zo dom geweest om het domein uitgesproken.nl niet te registreren. Dat heeft BNN/VARA jaren later gedaan. Waar ze overigens he-le-maal niets mee doen trouwens… !

Want ik ben dol op uitgesproken mensen. Dwarse meningen, beetje rebels, leven in de brouwerij in plaats van alles maar een beetje meningloos over je heen laten komen. Je hebt toch een brein? Dan vorm je toch een eigen mening? Je hebt toch een eigen smaak? Koester de verschillen! Lang leve “daar denk ik heel anders over!” Lang leve “daar vind ik geen ene flikker aan!”

Zodoende zat ik, vlak voordat de quarantainemaatregelen in Brabant werden afgedwongen, met de eigenzinnige muziekmaker Björn van der Doelen achter mijn recorder. Dat werd een goed gesprekkie over zijn muziek en drijfveren. Ik knipte het op in 2 delen:

zeg…. tot zover! De mazzel!

Door Marco Raaphorst

ik maak podcasts (montage, sound design, muziekcompositie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.