Liefdesprikkels van Todd Rundgren

Todd Rundgren + Metropole Orkest

De vriend van mijn ex-vrouw had mij op een kaartje Todd Rundgren met het Metropole Orkest getrakteerd. Gisteravond. Helaas moest ‘ie zelf na de maaltijd verstek laten gaan in verband met ziekte. Met zijn broer en vriend was ik samen met een uitverkocht Paradiso getuige van een geweldig concert. Het was de tweede keer dat Todd met het Metropole Orkest optrad. Ditmaal met de uitbreiding van Mathilde Santing en twee van haar leerlingen op backvocals.

Relatieperikelen vormen vaak de aanleiding voor Todd Rundgren om er wonderschone liederen van te maken. Ze worden gedragen door prachtige melodieën en dikke harmonieën. Hoewel de orkestratie van het Metropole Orkest geweldig was, de rijkdom van harmonie zit al in die opnames van Todd. Maar het doet zijn muziek veel eer aan, deze uitbreiding met violen en blazers van het Metropole Orkest. En niet te vergeten de geweldige zang van Mathilde Santing en co.

Maar wat nog de meeste indruk maakte gisteravond is de stem van Todd zelf. Hij zong fenomenaal en bezorgde menig kippenvel-moment, brokken in de keel en natte ogen.

Uit relatieperikelen komen soms de mooiste dingen voort.


Reacties

2 reacties op “Liefdesprikkels van Todd Rundgren”

    1. Ja, toen ik die video zag wist ik wat ik gemist had. Gelukkig is het bij 1 gemiste kans gebleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.