Verhalen ophalen over Nico Servaas samen met Leo Blokhuis en Hans Vandenburg

fotograaf: René Bom
fotograaf: René Bom

Op de oude lokatie waar ooit de illustere muziekzaak Servaas zat, werd door Leo Blokhuis gisteren zijn nieuwe boek Haags Speelkwartier gelanceerd. Het boek draait om deze beroemde muziekwinkel en de eigenaardige eigenaar ervan, Nico Servaas. Aangezien ik 2 jaar geleden een blogpost aan Servaas had gewijd kwam Leo bij mij uit. Zodoende heb ik een kleine bijdrage aan dat boek mogen leveren. En mijn vader ook aangezien hij de vader van Nico zelfs nog gekend heeft.

Op uitnodiging van de uitgeverij konden we na de boekpresentatie door naar Crossing Border waar een speciale sessie rondom Leo’s boek was geprogrammeerd. Het zaaltje zat mudjevol met Haagse popmusici uit de eerste generatie. Mensen zoals Rinus Gerritsen van de Golden Earring, Henk Smitskamp van o.a. The Motions, Livin’ Blues, Sandy Coast en Shocking Blue, Rudy Bennett van The Motions en vele anderen. Leo nodigde steeds een tweetal bekende Hagenezen uit om op het podium verhalen over Servaas op te halen. En tot mijn verrassing riep Leo mij ook om op het podium plaats te nemen. Samen met Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo en Leo werd het nog heel gezellig…

Crossing Border met Leo Blokhuis, Hans Vandenburg en Marco Raaphorst
foto met permissie geplaatst: Pauline Wagenaar

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.