SoundCloud is vernieuwd

SoundCloud heeft een nieuw uiterlijk gekregen. De sociale website voor audio heeft in deze nieuwe versie de focus gelegd op het ontdekken van nieuwe muziek. Functionaliteit die misschien wat minder toegespitst is op musici maar juist bedoeld is voor muziekliefhebbers. Dus ook al produceer je zelf geen audio dan is SoundCloud nu interessanter dan ooit omdat je sets kunt maken van andermans muziek, audio kunt reposten (ala de retweet van Twitter) en gebruik kunt maken van andersoortige sociale functionaliteit.

Voorheen noemde SoundCloud zich de Flickr voor audio, maar inmiddels de YouTube voor audio. Dat zal mede aan de aantallen liggen, want met een upload van 10 uur nieuwe audio per minuut gaat het hard op SoundCloud. En een bereik van 180 miljoen mensen per maand wat neerkomt op 8% van het totale internet gebruik.

Update: er is ook serieuze kritiek op de totaal vernieuwde site:


Reacties

11 reacties op “SoundCloud is vernieuwd”

  1. Ik merk dat de focus echt ligt op generale sociale features die met name voor de groei van SoundCloud interessant is maar voor de maker/musicus een stuk minder interessant.

   Ook merk ik dat ze de podcast-functionaliteit helemaal verborgen hebben nu. Ik betaal 250 euro per jaar maar merk dat ik totaal afhankelijk ben geworden van hun plannen. En die plannen hebben ze radicaal omgegooid. Niet echt slim.

  2. Oh ja, vergat ik nog. Ook te overwegen is Tumblr. Kun je slechts 1 audio file per dag kwijt en max 10 mb.

   1. Ik ken Tumblr niet, maar zal er eens naar kijken. Ik heb al veel eerder over gedacht mijn player te wijzigen, dus weg van Soundcloud

 1. Het is nu afwachten tot er iemand is die het oude Soundcloud format wil opzetten.
  Ik zal in ieder geval mijn Lite account niet verlengen

  1. Ik host mijn mp3’s ook op Melodiefabriek. Werk eigenlijk nog het beste.

   Bandcamp werkt ook super. En je kunt er gelijk centjes aan koppelen.

 2. Zelf hosten deed ik ook in een ver verleden. Werkte prima maar meer werk wanneer je nieuwe tracks moest implementeren, en ook altijd bereikbaar. Soundcloud was toen (en nog steeds natuurlijk) het makkelijkst.
  Ik denk dat ik weer naar zelf hosten terug ga, zoals jij nu doet.

  1. mp3 is nog het meest toegankelijk vind ik. Leuke players kunnen handig zijn maar een mp3-linkje kun je echt overal benaderen en afspelen.

 3. Precies. Ik denk dat ik dat nu uiteindelijk toch belangrijker vind dan fancy players

  1. Vanaf volgend jaar vanuit mijn verse studio ga ik Bandcamp weer inzetten. Gratis te beluisteren online of betalen voor een download. Wie weet levert het nog wat op.

  2. De file met kritiek is van SoundCloud verwijderd. Ik heb het embedden in het bericht laten zitten, zie de 404 die je daarop te zien krijgt. SoundCloud censuur? …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.